detector.media
31.03.2019 13:55
Журналістку Юлію Мостову спочатку не знайшли у списку виборців, а потім виявили за старою реєстрацією
Журналістку Юлію Мостову спочатку не знайшли у списку виборців, а потім виявили за старою реєстрацією
За словами журналістки та дружини кандидата в президенти Анатолія Гриценка Юлії Мостової, вона заздалегідь перевіряла свою присутність у списках за актуальним місцем реєстрації, а на цій дільниці голосує з 18 років.

Про інцидент повідомила кореспондентка «Радіо Свобода» під час прямого включення з виборчої дільниці.

«Пана Гриценка в списках знайшли одразу, а от його дружину, відому журналістку Юлію Мостову, не змогли знайти. Тому вони дуже сильно, він особливо, був розчарований, звинуватив у цьому владу. Сама пані Юлія сказала, що вона голосує тут з 18 років і така ситуація на цій дільниці сталася вперше», - повідомила кореспондентка.

Сама Юлія Мостова в коментарі журналістам зазначила, що живе в тому ж самому будинку з 1972 року і з 18 років голосує на цій дільниці. Вона додала, що перевіряла свою присутність у списках виборців у п'ятницю, 29 березня.

У коментарі «Детектору медіа» головна редакторка «Дзеркала тижня» Юлія Мостова повідомила, що вже після того, як вона покинула дільницю, їй подзвонили спостерігачі та розповіли, що таки знайшли її у списку виборців.

«У п'ятницю (29 березня - ред.) ми перевірили списки. Я в списку в електронному реєстрі була. На цьому я заспокоїлася. А коли ми прийшли з чоловіком голосувати, то виявилося, що в списку мене немає за місцем прописки. Мій штамп за пропискою проставлений у паспорті в 2013 році. Я прописана за адресою Полковника Потєхіна, 5, квартира 96. Вони подивилися: кажуть, навіть квартири такої немає. Анатолій (Гриценко - ред.) в 95-й прописаний, а я - в 96-й. І відповідно мені сказали, що я проголосувати не можу. А потім спостерігачі, коли ми вже поїхали, вони продивились список і сказали, що я є в батьківській квартирі. Це Полковника Потєхіна, 5, квартира 75. А в будинку цьому наша сім'я живе з 1972 року. Я ж тричі вже голосувала з цієї пропискою. Зараз вже приїхали юристи. Спостерігачам спасибі, що побачили мене в списку», - сказала пані Юлія.

За її словами, допомога юристів у цій ситуації не знадобилась. Наразі вона вже проголосувала.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY