detector.media
30.03.2019 17:12
Вбивство журналіста Кучака: Заступник генпрокурора Словаччини пішов у відставку через листування з імовірним замовником
Вбивство журналіста Кучака: Заступник генпрокурора Словаччини пішов у відставку через листування з імовірним замовником
Заступник генпрокурора Словаччини Пітер Суфлярський погодився піти у відставку після того, як зізнався в обміні сотнями текстових повідомлень з обвинуваченим у замовленні вбивства журналіста Яна Кучака бізнесменом Маріаном Кочнером.

Про це заявив Генеральний прокурор Словаччини Ярослав Чизнар, передає видання «Гордон» з посиланням на Aktuality.sk.

За словами Чизнара, він передасть листування свого заступника з Кочнером комісії, яка оцінить, чи були з боку чиновника етичні та професійні порушення.

Про листування цього тижня розповів опозиційний депутат Ігор Матович. За його словами, Суфлярський обмінявся більше ніж 400 повідомленнями з Кочнером. У відповідь заступник генпрокурора пообіцяв оприлюднити повідомлення.

Нагадаємо, тіла журналіста Aktualíty Яна Кучака та його нареченої Мартіни Кушнірової знайшли 25 лютого 2018 року в їхньому помешканні неподалік міста Трнава.

Ян Кучак став першим журналістом, якого вбили в Словаччині. Через політичну кризу у відставку пішли міністр внутрішніх справ країни Роберт Калінак та міністр культури Марек Мадярич, чиє відомство відповідає за свободу слова в країні.

У рамках розслідування злочину було затримало сімох людей, проте згодом їх всіх звільнили через нестачу доказів. Згодом поліція країни повторно затримала італійського підприємця Антоніна Вадалу, який був одним з фігурантів розслідування Яна Кучака.

14 березня 2019 бізнесмену Маріану Кочнеру висунули винувачення в убивстві журналіста. Він перебуває під вартою через підозри у скоєнні економічних злочинів. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY