detector.media
30.03.2019 15:15
Частина акредитованих в Раді журналістів працюють на спецслужби РФ - Сюмар
Частина акредитованих в Раді журналістів працюють на спецслужби РФ - Сюмар
Голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики, народна депутатка Вікторія Сюмар повідомила, що, за інформацією Служби безпеки України, частина акредитованих у Верховній Раді журналістів працюють на російські спецслужби.

Про це вона заявила в інтерв'ю «Укрінформу», відповідаючи на питання, наскільки нині назріла потреба регулювати порядок акредитації журналістів до парламенту.

«Ця потреба назріла й перезріла. Чотири тисячі акредитованих журналістів у Верховній Раді — це маразм. Більша частина цих людей займається там казна-чим, але не висвітленням діяльності парламенту», - зазначила пані Вікторія.

Вона нагадала, що на останньому засіданні Комітету з питань свободи слова позбавили акредитації представника дайджесту «Українські безпритульні неповнолітні діти» Бориса Сахна. За її словами, він «просто ставав поруч із відомими політиками, щоб його показували по телевізору».

«У мене є частина подань від СБУ, що такі "журналісти" співпрацюють з російськими спецслужбами. Вони спочатку провокують певні ситуації, знімають їх, а потім вирізають фрагменти відео і передають їх російським телеканалам. Для чого це робиться? Якраз для інформаційної війни проти України: спочатку спровокувати, а потім активно масовано використовувати це в засобах пропаганди. І це роблять журналісти, акредитовані у Верховній Раді. Тому лад тут треба наводити — однозначно», - додала голова Комітету.

Нагадаємо, у 2017 році Вікторія Сюмар зареєструвала законопроект, в якому пропонувала акредитовувати парламентських журналістів на кожну сесію Ради окремо або шляхом видачі одноразових акредитаційних карток. Пізніше вона його відкликала через, за її словами, «величезний ґвалт журналістської спільноти».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY