detector.media
29.03.2019 20:18
Держкомтелерадіо не дав дозвіл на ввезення 10 книг з ознаками пропаганди держави-агресора
Держкомтелерадіо не дав дозвіл на ввезення 10 книг з ознаками пропаганди держави-агресора
Держкомтелерадіо відмовив ТОВ «Форс Україна», ТОВ «Якабу трейд», ТОВ «Ельга-Україна» у видачі дозволів на ввезення з території РФ 10 книжок, у яких присутні ознаки пропаганди держави-агресора.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Так, ознаки пропаганди держави-агресора, її органів влади та імперських геополітичних доктрин виявлено у книгах московських видавництв ТОВ «Альпина Паблишер», ТОВ «Олімп-Бізнес», ТОВ «Манн, Іванов і Фербер». Це, зокрема, книги з економіки та менеджменту, у яких рекламується діяльність російських кампаній, до яких в Україні застосовано економічні санкції. Також не дозволено ввозити в Україну з метою розповсюдження перекладену з англійської мови книгу Росса Геддеса «IPO и последующие размещения акций», у передмові до якої російський видавець поширює цитати з виступів президента країни–агресора Путіна.

Відмову надано на підставі висновків експертної ради Держкомтелерадіо з питань аналізу та оцінки видавничої продукції щодо віднесення її до такої, яка не дозволена до розповсюдження на території України. 

Загалом з 20 травня 2017 року Держкомтелерадіо надав 3 тис. 18 відмов у видачі дозволів. Зокрема, на підставі негативних висновків експертної ради Держкомтелерадіо у зв’язку з невідповідністю Критеріям оцінки видавничої продукції, що дозволена до розповсюдження на території України, надано 199 відмов у видачі дозволів на ввезення 983 000 примірників видань антиукраїнського змісту, а також прийнято рішення про анулювання 1 виданого раніше дозволу. Ще 2 тис. 819 відмов надано внаслідок подання суб’єктами господарювання не в повному обсязі пакетів документів, необхідних для одержання дозволу, або виявлення у поданих документах недостовірних відомостей.

Раніше повідомлялось, що Державний комітет з питань телебачення та радіомовлення не видаватиме дозволів на ввезення в Україну книг видавництв Російської Федерації, які увійшли до санкційного списку.

 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY