detector.media
29.03.2019 11:28
Viasat видалив російські канали з тюнера журналіста «Укрінформу»
Viasat видалив російські канали з тюнера журналіста  «Укрінформу»
Співробітник компанії Viasat видалив російські канали з тюнера журналіста «Укрінформу» Георгія Тихого.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив журналіст.

За його словами, після того, як він опублікував у мережі пост про нібито відновлення трансляції заборонених каналів супутниковим провайдером, з ним зв’язалися співробітники Viasat. Упродовж дня до журналіста прийшов спеціаліст, який видалив російські канали з тюнера.

«Спілкувалися ввічливо; провели внутрішню перевірку, виявили, майстер якої саме компанії-підрядника займався налаштуванням», - написав Георгій Тихий. Після цього, за його словами, провайдер заявив, що припиняє будь-яку співпрацю з компанією-підрядником, яка встановила доступ до російських каналів. А з рештою майстрів пообіцяв провести роз’яснювальну роботу. «Подякували за допомогу в розкритті цієї схеми, - додав  журналіст і закликав: - Люди, не будьте байдужими, повідомляйте, якщо щось не так. От за коректного реагування "Віасату" ми сьогодні викрили шкідливу схему, яка розповсюджувала російську пропаганду. Маленька, але користь».

Нагадаємо, журналіст «Укрінформу» Георгій Тихий повідомив у Facebook, що Viasat нібито розпочав транслювати заборонені російські канали ТНТ, Шансон ТВ, РТР Планета та інші. Також він заявив, що майстер з налаштування компанії Viasat пропонував підключити російські канали.

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення повідомила, що здійснить моніторинг супутникового провайдера Viasat.

Компанія Viasat у відповідь заявила, що не має у своїх пакетах заборонених російських каналів і що нелегально підключити їх можна незалежно від провайдера. Інформацію, оприлюднену Георгієм Тихим, у компанії назвали «відвертим наклепом». Після цього Viasat провів службове розслідування і з’ясував, що спеціаліст, який допоміг журналісту налаштувати канали, не є співробітником компанії. А є майстром по налаштуванню супутникового телебачення компанії-підрядника.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY