detector.media
28.03.2019 20:50
Позов Порошенка до «1+1» не матиме жодних матеріальних претензій - Медведєв
Позов Порошенка до «1+1» не матиме жодних матеріальних претензій - Медведєв
Президент України Петро Порошенко вимагатиме від телеканалу лише спростування поширеної раніше інформації.

Про це повідомив позаштатний радник президента Олег Медведєв на брифінгу 28 березня, передає «Інтерфакс-Україна».

«Позов Петра Порошенка до каналу "1+1" не містить жодних матеріальних претензій. Його підготовка нині завершується, його буде подано найближчими днями», - сказав Медведєв.

За його словами, Петро Порошенко вимагатиме «спростування брехні, систематично поширюваної на каналі "1+1", визнання інформації недостовірною та її спростування в ефірі каналу "1+1"».

Також Медведєв зазначив, що перелік фейкової та недостовірної інформації в позові займає близько трьох сторінок і стосується лише одного з останніх випусків програми «Українські сенсації».

Нагадаємо, 24 березня на каналі «1+1» у програмі «Українські сенсації» Петра Порошенка звинуватили у вбивстві, шахрайстві, відмиванні грошей, ухиленні від податків, причетності його оточення до наркотрафіку та інших злочинів.

У відповідь голова парламентської фракції партії «БПП» Артур Герасимов заявив, що Петро Порошенко буде позиватися до «1+1» через «систематичну брехню в особливо великих розмірах, за поширення гігантських масштабів дезінформації, що завдають шкоди честі та гідності кандидата в президенти і президента». Сам Петро Порошенко назвав випуск «Українських сенсацій» про себе «шаленим обстрілом фейками».

Група «1+1 медіа» розцінила намір президента судитися як «тиск на незалежні засоби масової інформації та свободу слова» та заявила, що готова відстоювати свою правоту в суді і що «кожен факт, який був наведений у журналістському розслідуванні, підкріплений доказовою базою та свідками». Однак фактично випуск «Українських сенсацій» під назвою «50 відтінків Порошенка» містить низку припущень, які не підкріплені доказами.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY