detector.media
28.03.2019 20:17
Viasat відхрестився від працівника, який підключив російські канали журналісту «Укрінформу»
Viasat відхрестився від працівника, який підключив російські канали журналісту «Укрінформу»
Спеціаліст, який допоміг журналісту налаштувати канали, не є співробітником компанії Viasat, а є майстром по налаштуванню супутникового телебачення компанії-підрядника.

Це зазначається у відповіді компанії Viasat на запит «Детектора медіа».

«Компанія Viasat у відповідь на оновлену інформацію щодо трансляції в одного з абонентів ряду телеканалів країни-агресора, які були начебто встановлені за рекомендацією працівника компанії, оперативно провела внутрішнє службове розслідування, результати якого доповідає. Спеціаліст, який допоміг налаштувати російські канали, не є співробітником компанії Viasat, а є майстром по налаштуванню супутникового телебачення компанії-підрядника, який також підключає до інших платформ і, вочевидь, може пропонувати їхнім абонентам також встановлювати заборонені телеканали», - йдеться в повідомленні.

Також у компанії заявили, що припиняють співпрацю з цим підрядником, а з рештою підрядників і майстрів-налаштувальників буде проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу. При цьому у Viasat висловили здивування, що інформація про налаштування у абонента заборонених каналів з’явилася та набула розголосу тільки зараз, хоча налаштування було проведене ще у лютому 2019 року. 

Нагадаємо, журналіст «Укрінформу» Георгій Тихий повідомив у Facebook, що Viasat нібито розпочав транслювати заборонені російські канали ТНТ, Шансон ТВ, РТР Планета та інші. Також він заявив, що майстер з налаштування компанії Viasat пропонував підключити російські канали.

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення повідомила, що здійснить моніторинг супутникового провайдера Viasat.

Компанія Viasat у відповідь заявила, що не має у своїх пакетах заборонених російських каналів і що нелегально підключити їх можна незалежно від провайдера. Інформацію, оприлюднену Георгієм Тихим, у компанії назвали «відвертим наклепом».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY