detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
28.03.2019 13:31
Нацрада проведе моніторинг Viasat через інформацію про трансляцію заборонених російських каналів
Нацрада  проведе моніторинг Viasat через інформацію про трансляцію заборонених російських каналів
Національна рада з питань телебачення та радіомовлення здійснить моніторинг супутникового провайдера Viasat.

Таке доручення контрольно-аналітичному управлінню дав член Нацради Сергій Костинський 28 березня під час засідання.

Моніторинг регулятор проведе у відповідь на пост у «Фейсбуці» журналіста «Укрінформу» Георгія Тихого. Журналіст написав, що Viasat нібито розпочав транслювати заборонені російські канали ТНТ, Шансон ТВ, РТР Планета та інші. І додав у свою публікацію скріни.

«Я вважаю, що ми маємо перевірити цю інформацію. Прошу контрольно-аналітичне управління здійснити моніторинг провайдера програмної послуги, чи наявні заборонені канали. Прошу зясувати, чи це правда. Наше завдання – перевірити наявність чи відсутність і діяти відповідно до законодавства», - наголосив пан Костинський.

Голова Нацради  Юрій Артеменко та член регулятора Олег Черниш підтримали доручення провести моніторинг. А перший заступник голови Ольга Герасимюк закликала перед тим, як робити висновки найперше перевірити інформацію щодо провайдера.

«Усі знають, що таке Росія-держава. І якщо не у нас, то у рідних наших рідних є загиблі люди. І незаледжно від того, яка група чи приватний власник, ми маємо йти різко та жорстко», - наголосив Юрій Артеменко.

І додав, що наступного тижня на засіданні Нацрада повинна мати проект рішення чи інформація про провайдера відповідає дійсності.

«Детектор медіа» звернувся за коментарями до компанії Viasat і чекає на відповідь.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY