detector.media
03.11.2003 16:23
Завтра буде презентовано книгу Олександра Бойченка
Сам автор, Олександр Бойченко, якого називають "одним із найцікавіших літературних оглядачів" (Леся Ганжа. "Детектор медіа"), так охарактеризував власну першу книгу "Щось на кшталт Шатокуа" : "Ще одна книжка для всіх і ні для кого: Лермонтов і Пелєвін, Гессе і Камю, Фолкнер і Кізі, Ґомбрович і Зілагі, Іздрик і Прохасько — ці та інші улюблені письменники у святій справі визволення окремої людини з надмірних обіймів решти людства".

Утім, ця книга — це не просто збірка звичайних літературознавчих статей, написаних автором для різних вітчизняних періодичних видань.

У реальному житті Олександр Бойченко — доцент Чернівецького університету, координатор Буковинського центру гуманітарних досліджень. У житті віртуальному — редактор і співзасновник часопису "Потяг 76" (разом із Юрієм Андруховичем). А от у газетному — постать Олександра Бойченка вже обросла міфами і легендами.

Побачити справжнього Олександра Бойченка, отримати відповіді на всі ці та багато інших питань, поговорити про літературу, культуру, "профанацію науки" і дізнатися, нарешті, що ж таке шатокуа можна у вівторок, 4 листопада о 18:30 в НаУКМА, корпус "Бурса", вул. Набережно-Хрещатицька 27, 1 поверх, кімн. 13 (Кіно-клуб).

Участь у презентації також беруть: письменник Олександр Ірванець і літературознавець Світлана Матвієнко. Вестиме зустріч: Катерина Ботанова, редакторка рубрики "Книжкова лавка", "Дзеркало тижня".
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY