detector.media
26.03.2019 15:55
В Україні зріс попит на телевізори Full HD, а Ultra HD4К стали купувати менше, - дослідження GfK Ukraine
В Україні зріс попит на телевізори Full HD, а Ultra HD4К стали купувати менше, - дослідження GfK Ukraine
Відповідно до даних дослідження GfK Ukraine, в Україні за останній рік майже втричі зросла загальна частка проданих телевізорів з роздільною здатністю HD Ready і вище: з 10,9% до 33,9%.

Про це повідомили  у GfK Ukraine у коментарі «Детектор медіа».

В рамках панельного дослідження роздрібних продажів побутової техніки та електроніки (PoST), GfK Ukraine в останні два роки проводить моніторінг продажів телевізорів з роздільною здатністю HD Ready і вище.

Згідно дослідження, всі нові телевізори та приставки, які продаються з 2015 року в Україні,  підтримують формат HD. І на ринку присутні телевізори різних форматів: HD Ready, Full HD, Ultra HD4К. Вони відрізняються роздільною здатністю, від якої залежить чіткість зображення.

При цьому за останній рік найбільше зріс попит на телевізори Full HD. А от телевізори Ultra HD4К стали купувати менше. За  оцінками компанії GfK Ukraine, попри те, що темпи продажів таких телевізорів сповільнились, вони лишаються провідними драйверами технічного оснащення.  Наприклад, у Азії виробники переходять на 8К.

Як прокоментували «Детектор медіа» у  GfK Ukraine, оскільки все більше виробників переходять на цю технічну здатність, вона стає дедалі більш популярною. Однак ці пристрої більш дорогі, тому в Україні вони ще не мають високого попиту.

Попит на нові телевізори є в усіх регіонах України. У порівнянні з минулим роком найстрімкіше зростання продажів відбувається у Києві та у Південному регіоні. Найвища частка продажів - у ЦентральномуПівнічному та Західному регіонах.

Нагадаємо, «1+1 медіа» планує запускати  мовлення у HD-якості у 2020-2021 роках після повного відключення аналогового мовлення та кодування супутникового сигналу. 

StarLightMedia  також хоче  вийти з HD-версіями основних каналів групи до 2020 року. «Медіа група Україна» вважає доцільним запуск HD-версії каналу «Україна» після кодування сигналу на супутнику.

Детальніше читайте у матеріалі «Детектор медіа».

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY