detector.media
26.03.2019 15:02
«1+1 медіа» інвестувала у перехід на HD $2-2,5 млн
«1+1 медіа» інвестувала у перехід на HD $2-2,5 млн
«1+1 медіа» оцінює свої інвестиції у перехід на HD у 2-2,5 мільйона доларів.

Про це в коментарі «Детектору медіа» повідомив директор з розвитку напрямку pay-TV Ярослав Пахольчук.

За його словами, в «1+1 медіа» підготовка та накопичення контенту в бібліотеці в обох форматах (SD та HD) триває впродовж двох-трьох років. Тож сьогодні близько 80 % бібліотеки телеканалу вже доступні в HD-якості.

«У рамках цього процесу значна частина коштів витрачається на системи зберігання даних (СЗД-сховища), переобладнання тракту мовлення в HD (при проектування телецентру ми у 2012 році одразу заклали на майбутнє підтримку стандарту HD Ready для роботи з відеоконтентом високого розширення), переналаштування аплінку, а також на переформатування контенту в HD», — розповів пан Пахольчук.

На дату переходу в HD, на його думку, впливає наявність накопиченого в достатній кількості контенту. Ярослав Пахольчук наголошує на тому, що «1+1 медіа» «докладає максимум зусиль для дотримання попередньо оголошеного терміну запуску HD-каналів – 2020 року».

Так, наприкінці лютого група розпочала транслювати свої канали в HD-якості на супутнику SES. «Після завершення тестів ми, очікувано до кінця 2019 року, запустимо 1-3 HD-канали з портфоліо 1+1 media distribution», - додав він.

Нагадаємо, «1+1 медіа» планує запускати  мовлення у HD-якості у 2020-2021 роках після повного відключення аналогового мовлення та кодування супутникового сигналу. 

StarLightMedia  також хоче  вийти з HD-версіями основних каналів групи до 2020 року.

Детальніше читайте у матеріалі «Детектор медіа».

Фото: Павел Шевчук

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY