detector.media
25.03.2019 13:21
Держкомтелерадіо не дозволив ввозити російське видання «Майстра і Маргарити» через ознаки пропаганди в передмові
Держкомтелерадіо не дозволив ввозити російське видання «Майстра і Маргарити» через ознаки пропаганди в передмові
Державний комітет телебачення і радіомовлення не дав дозволи ТОВ «Етніктрейд» та ПП «Видавництво «Махаон-Україна» на ввезення ще 17 книжок, у яких присутні ознаки пропаганди держави-агресора.

Це рішення комітет прийняв на підставі висновків експертної ради при відомстві, повідомляє прес-служба.

Ознаки «пропаганди держави-агресора, її органів влади, імперських геополітичних доктрин та комуністичного тоталітарного режиму» Держкомтелерадіо виявив у книгах московських видавництв «Синдбад», ТОВ «Издательская Группа «Азбука-Аттикус» та самарського видавництва «ИД Бахрах-М».

Зокрема, це серія книжок із психології Д. Райгородського (видавництво «ИД Бахрах-М»). У них, за інформацією комітету, автор посилається на приклади партійних діячів – Леніна, Сталіна, дитячих прокомуністичних формувань («жовтенята», піонери).

«Книги психолога рясніють висловлюваннями на кшталт: "Ленин приобрел свою харизму и власть в качестве общепризнанного вождя победившей социалистической революции", "Кремль, этот бывший религиозный центр, где раньше короновались цари, стал административным центром советской власти, которую символизируют красная звезда. Ленин в своем мраморном мавзолее, охраняемом солдатами, придает ей торжественный характер присутствия увековеченной Революции…"», - йдеться у повідомленні Держкомтелерадіо.

А ув передмові до книги Михайла  Булгакова «Мастер и Маргарита» видавництво «Азбука-Аттикус» «пропагує  представників російського кіно Юрія Кару, Миколу Бурляєва, Валентина Гафта, які виступають за публічну підтримку військової інтервенції в Україну та внесені до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці».

Також Держкомтелерадіо відмовив у дозволі на ввезення книги Олівера Стоуна та Пітера Кузника «Нерассказанная история США» московського видавництва  «Азбука-Аттикус». Експерти визнали, що книга містить низку створених рядянською пропагандою міфів про український національно-визвольний рух.

Нагадаємо, 20 травня 2017 року набула чинності постанова  Кабінету Міністрів України  № 262 «Деякі питання видачі (відмови у видачі, анулювання) дозволу на ввезення видавничої продукції, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України». З того часу Держкомтелерадіо надав 3 008 відмов у видачі дозволів на ввезення книг.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY