detector.media
24.03.2019 15:16
«1+1» у переддень виборів півдня транслюватиме шоу Зеленського
«1+1» у переддень виборів півдня транслюватиме шоу Зеленського
У суботу, 30 березня, на телеканалі «1+1» у другій половині дня транслюватимуть програми за участю кандидата в президенти України Володимира Зеленського.

Короткий опис телепрограм можна подивитися на сайті телеканалу «1+1». Увагу на це звернула журналістка Христина Бердинських у Twitter.

«Квартал, Розсміши коміка, ЧистоNews – це все проекти 95-го кварталу Володимира Зеленського. Докфільм Рейган також озвучує Зеленський (голос Рейгана). Дуже гучний день тиші»,  – написала вона.

Нагадаємо, що згідно з ч.2 ст. 57 закону «Про вибори президента України», передвиборна агітація закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем виборів. Суботу, 30 березня, оголосили так званим «днем тиші».

Стаття 58 цього ж закону серед форм виборчої агітації визначає оприлюднення в друкованих та аудіовізуальних (електронних) засобах масової інформації політичної реклами, виступів, інтерв’ю, нарисів, відеофільмів, аудіо- та відеокліпів, інших публікацій та повідомлень, проведення концертів, вистав, спортивних змагань, демонстрації фільмів та телепередач чи інших публічних заходів за підтримки партії-суб’єкта виборочого процесу чи кандидата на пост президента України, а також оприлюднення інформації про таку підтримку.

Як писав «Детектор медіа», 30 березня о 22.20 на телеканалі 1+1 вийде документальний фільм «Рейган», де сорокового президента США Рональда Рейгана  українською мовою озвучив кандидат у президенти Володимир Зеленський. Також фільм транслювали вчора, 23 березня, о 00.20.

А за чотири дні до виборів, 27 березня, на «1+1» відбудеться прем’єра трисерійного серіалу «Слуга народу – 3», де головну роль вигаданого президента Василя Голобородька грає Володимир Зеленський.

Комітет виборців України вважає, що фільм «Слуга народу – 3» за законом вважається передвиборчою агітацією.

Про те, чи вважають серіал передвиборчою агітацією юристи та політтехнологи читайте в матеріалах «Виборці голосують не за Зеленського, а фактично за Голобородька» та «Чи є шоу Зеленського агітацією? Медіаюристи згадують про критерії».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY