detector.media
21.03.2019 19:30
Суд продовжив запобіжний захід блогеру Барабошку у справі Tinder-скандалу
Суд продовжив запобіжний захід блогеру Барабошку у справі Tinder-скандалу
Печерський районний суд Києва продовжив заставу в 3 млн грн і зобов'язання носити електронний браслет для блогера Олександра Барабошко до 29 квітня.

Про це блогер повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«24 березня в мене закінчуються чергові 2 місяці запобіжного заходу. Відповідно непередодні, а саме сьогодні (21 березня - ред.), Печерський суд розглядав клопотання прокурорів про його продовження. Наведені аргументи традиційно були не такими переконливими як наприклад у Мангера (Владислав Мангер - голова Херсонської облради - ред.), а отже шанованих людей поновлюють на посадах, а мені продовують запобіжний захід. Цього разу до 29 квітня», - написав він.

Нагадаємо, 7 листопада студентка Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» Наталія Бурейко опублікувала у Facebook пост, у якому заявила про нібито домагання і погрози з боку Олександра Варченка, заступника начальника відділу департаменту захисту економіки Нацполіції України, з яким познайомилася в соцмережі Tinder.

8 листопада Прокуратура Києва за заявою дівчини відкрила кримінальне провадження (ч. 1 ст. 129 Кримінального кодексу України – погроза вбивством).

Увечері 8 листопада на сторінці Наталії Бурейко у Facebook з’явився новий пост із вибаченнями родині Варченків, натомість усі попередні повідомлення про інцидент зникли.

Олександр Варченко написав у Facebook, що ніколи не був знайомий і не вів жодних листувань у жодних месенджерах з Наталією Бурейко. На його думку, це провокація, метою якої стала діяльність його дружини Ольги Варченко, яка є першою заступницею голови Державного бюро розслідувань.

Правоохоронні органи у цій справі висунули підозри блогеру Олександру Барабошку та полттехнологу Володимиру Петрову.

Барабошку висунули підозру в злочині, що порушує чотири статті Кримінального кодексу України: ст. 368 (одержання хабара), ст. 162 (порушення недоторканності житла), ст. 182 (порушення недоторканності приватного життя), ст. 343 (втручання в діяльність працівника правоохоронного органу) ККУ.

30 листопада 2018 суд вирішив арештувати Олександра Барабошка на два місяці, до 29 січня 2019 року, з можливістю застави на суму 3 млн 40 тис. грн. 3 грудня стало відомо, що заставу було внесено, проте блогер досі зобов'язаний носити електронний браслет.

Володимира Петрова затримали 29 листопада співробітники Головної військової прокуратури і Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України за підозрою в порушенні недоторканості приватного життя і таємниці листування чи іншої кореспонденції.

30 листопада йому висунули підозру в злочині, що порушує чотири статті Кримінального кодексу України: ст. 383 (завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину), ст. 162 (порушення недоторканності житла), ст. 182 (порушення недоторканності приватного життя) і ст. 343 (втручання в діяльність працівника правоохоронного органу) ККУ.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY