detector.media
21.03.2019 16:25
28 березня – прес-конференція «Кому із кандидатів підігрують українські ЗМІ: результати медіа моніторингу»

У четвер, 28 березня 2019 року, об 11:00 в ІА «Укрінформ» (м. Київ, вул. Б. Хмельницького 8/16, перший поверх), коаліція громадських організацій «Комісія з журналістської етики», «Платформа прав людини», «Український інститут медіа та комунікації» та StopFake за підтримки проектів Ради Європи* проведуть прес-конференцію щодо результатів другої частини незалежного моніторингу висвітлення в медіа президентських перегонів в Україні.

Під час прес-конференції будуть оприлюднені результати моніторингу з 4 лютого по 17 березня, які включатимуть наступні дані: 

У прес-конференції візьмуть участь:

Світлана Остапа, членкиня ГО «Комісія журналістської етики», заступниця шеф-редактора «Детектора медіа»;

Діана Дуцик, медіа-експертка, виконавча директорка ГО «Український інститут медіа та комунікації»;

Олександр Бурмагін, медіа-юрист, виконавчий директор ГО «Платформа прав людини»;

Ольга Юркова, медіа-експертка, співзасновниця StopFake;

Расто Кужель, міжнародний експерт Ради Європи (Словацька Республіка);

Єлизавета Кузьменко, координаторка медіамоніторингу.

Моніторинг здійснюється із січня 2019 року за спеціально розробленою методологією. Команда незалежних спеціалістів з моніторингу проводить кількісний і якісний аналіз медіависвітлення президентських перегонів.

Що моніториться:

Перший звіт українською та англійською мовами, а також методологію моніторингу можна переглянути на сайті Комісії з журналістської етики. 

*Моніторинг проводиться коаліцією громадських організацій – «Комісія з журналістської етики», «Платформа прав людини», «Український інститут медіа та комунікації» та «StopFake» за підтримки проектів Ради Європи «Підтримка прозорості, інклюзивності та чесності виборчої практики в Україні» та «Зміцнення свободи медіа, доступу до інформації та посилення системи Суспільного мовлення в Україні», що імплементуються у рамках Плану дій Ради Європи для України на 2018-2021 рр.

Під час прес-конференції буде забезпечено синхронний переклад на англійську мову.

Реєстрація - обов’язкова на e-mail: monitorelections2019@gmail.com.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY