detector.media
21.03.2019 16:21
Медіагрупи, Концерн РРТ і «Зеонбуд» планують погодити тарифи наступного тижня – Олександр Ільяшенко
Медіагрупи, Концерн РРТ і «Зеонбуд»  планують погодити тарифи наступного тижня – Олександр Ільяшенко
26 березня Концерн радіомовлення, радіозв'язку і телебачення (Концерн РРТ), провайдер цифрового ефірного телебачення ТОВ «Зеонбуд» та чотири медіагрупи (StarLightMedia, «1+1 медіа», «Медіа Група Україна», Inter Media Group) зустрінуться, щоб погодити тарифи та вирішити питання з підписанням додатків до основних договорів про співпрацю у 2019 році.

Про це «Детектору медіа» розказав відповідальний секретар Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Олександр Ільяшенко.

Таке рішення прийняли 21 березня учасники щотижневих нарад за участі індустрії, регулятора та Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації.

Ключове питання на цих зустрічах – формування тарифів Концерну РРТ за обслуговування передавачів «Зеонбуду», які впливають на тарифи «Зеонбуду» для телекомпаній. Наприкінці минулого року «Зеонбуд» заявив, що у 2019 році піднімає тарифи для мовників на 37 %. Компанія пояснила це рішення подорожчанням послуг Концерну РРТ, який обслуговує передавачі «Зеонбуду».

Голова Нацради Юрій Артеменко під час прес-конференції 21 березня наголосив: «Зараз "Зеонбуд", щоби сформувати свої тарифи, просить відкрити структуру тарифів Концерну РРТ».

Нагадаємо, договір між «Зеонбудом» і Концерном РРТ на обслуговування передавачів «Зеонбуду» на 2019 рік не підписано. Медіагрупи поки що продовжують платити провайдеру за старими розцінками. Наприклад, «1+1 медіа» платить «Зеонбуду» за тарифами 2018 року. «Зенобуд» вважає підвищення цін Концерном РРТ надмірним та необґрунтованим. Директор зі стратегії та цифрового бізнесу групи StarLightMedia Федір Гречанінов зазначив, що медіагрупи просять концерн обґрунтувати інфляцію.

Виконуючий обов’язки генерального директора Концерну РРТ Сергій Мікрюков у коментарі «Детектору медіа» зазначив, що Концерн РРТ надав усі документи, яких вимагав «Зеонбуд».

Ілюстрація з сайту ukrainka.org

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY