detector.media
Світлана Остапа
«Детектор медіа»
21.03.2019 15:30
Комітет свободи слова рекомендував парламенту відхилити законопроект про заборону реклами алкогольних напоїв
Комітет свободи слова рекомендував парламенту відхилити законопроект про заборону реклами алкогольних напоїв
Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики рекомендував Верховній Раді України відхилити законопроект про заборону реклами алкогольних напоїв.

Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики розглянув поданий народним депутатом Дмитром Шпеновим проект Закону про внесення змін до Закону України «Про рекламу» щодо заборони реклами алкогольних напоїв, реєстраційний № 9147 від 1 жовтня 2018 року.

Члени комітету, обговоривши законопроект № 9147  на засіданні 20 березня 2019 року, одноголосно прийняли рішення рекомендувати Верховній Раді України за наслідками розгляду в першому читанні зазначений законопроект відхилити.

Цей законопроект розроблено з метою удосконалення механізмів державного управління рекламною діяльністю в частині обмеження впливу реклами алкогольних напоїв на споживачів, насамперед на молодь і підлітків. Для цього пропонується запровадити заборону на рекламу алкогольних напоїв та знаків для товарів і послуг, інших об’єктів права інтелектуальної власності, під якими випускаються ці напої.

Також законопроектом передбачено унормування положень законів України «Про рекламу» та «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення», оскільки зазначеними нормами регулюється одне й те ж коло питань в частині реклами тютюнових виробів.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY