detector.media
20.03.2019 20:00
Справу Вишинського передали на розгляд до Великої палати Верховного суду України
Справу Вишинського передали на розгляд до Великої палати Верховного суду України
Касаційний кримінальний суд Верховного суду України 20 березня частково задовольнив клопотання захисту керівника «РИА Новости Украина» Кирила Вишинського та передав справу на розгляд до Великої палати цього ж суду.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Зазначається, що дата розгляду клопотання ще не призначена.

Також захист Вишинського просив суд під час засідання за скаргою на його арешт дозволити журналісту перебувати поруч з адвокатами, а не в скляному боксі. Сторона обвинувачення не заперечувала, суд задовольнив це клопотання.

Засідання 20 березня в справі Вишинського відвідала російський омбудсмен Тетяна Москалькова. Як повідомляється на її офіційному сайті, омбудсмен «задоволена підсумком засідання».

Передачу справи на розгляд Великої палати суду Москалькова назвала «позитивним» рішення, яке, на її думку, «дозволить розглянути більш об’єктивно і всебічно справу, можливо, навіть породити прецедент і внесення змін до законодавства щодо багатьох інших людей, що потрапили в таке ж становище».

Нагадаємо, СБУ та прокуратура Криму 15 травня 2018 року затримали в Києві керівника організації «РИА Новости Украина» Кирила Вишинського. Йому повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 109; ч. 2 ст. 110; ч. 1 ст. 111; ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 32, ч. 1 ст. 161; ч. 1 ст. 263 КК України (державна зрада, розповсюдження матеріалів із закликами до насильницької зміни та повалення конституційного ладу, захоплення державної влади за попередньою змовою групою осіб, розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України поєднаному з розпалюванням національної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності, придбання та зберіганні вогнепальної зброї).

16 травня 2018 Вишинського етапували до Херсону. а 17 травня заарештували на два місяці без права внесення застави. Згодом суд неодноразово продовжував термін арешту для нього.

Кирила Вишинського перевели зі слідчого ізолятора Херсона до Києва, де розглядатиметься в суді його справа. Також він подав клопотання щодо участі у засіданні Верховного Суду.

18 березня адвокат Андрій Доманський заявив, що керівник «РИА Новости Украина» Кирило Вишинський з 14 березня перебуває в СІЗО у Києві, його начебто тримають у камері з неналежними умовами.  

Уповноважений ВР України з прав людини Людмила Денісова відповіла на заяву Доманського, що в камері провели перевірку, яка виявила, що в приміщенні є електрика, опалення, водопостачання та матраци, а також посуд, побутові прилади та питна вода.

Фото: Радіо Свобода

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY