detector.media
19.03.2019 21:00
Російський RT зобов'язує працівників не критикувати канал ще 20 років після звільнення - джерело
Російський RT зобов'язує працівників не критикувати канал ще 20 років після звільнення - джерело
Керівництво АНО «ТВ-Новости» (засновник телеканалу Russia Today) зобов'язує своїх співробітників підписувати «угоду про нерозголошення конфіденційної інформації». Документ забороняє обговорювати те, що відбувається в RT, зі сторонніми особами, критикувати канал у соцмережах та інтерв'ю.

Про це повідомляють видання Znak.com та «Дождь» з посиланням на власні джерела в RT.

Зазначається, що угода між співробітниками і керівництвом діє під час роботи та протягом 20 років після звільнення. Якщо працівник телеканалу порушить умови угоди, то буде зобов'язаний виплатити RT 5 млн рублів компенсації.

Znak.com повідомляє, що має в розпорядженні текст цієї угоди з підписом генерального директора «ТВ-Новости» Олексія Ніколова.

З тексту випливає, що під конфіденційною інформацією розуміється «інформація організації або про організацію будь-якого характеру (виробнича, технічна, економічна, організаційна та інша), в тому числі про внутрішню структуру організації, показники діяльності організації, способи здійснення організацією та її працівниками професійної діяльності, стиль і методи роботи, в тому числі отримана на робочих нарадах, про контрагентів, [...] про умови укладених договорів».

«Умисні і ненавмисні (необережні) дії працівника [Russia Today], які призвели до ознайомлення з конфіденційною інформацією хоча б однієї [сторонньої] особи» вважається розголошенням цієї інформації. Причому зовсім неважливо, усно або письмово співробітник цю конфіденційну інформацію розголосив. Способами розголошення вважається інтерв'ю, публічні виступи, листування (в тому числі електронне), повідомлення в блогах і на форумах і навіть в особистих бесідах.

В угоді також сказано, що співробітник RT зобов'язаний повідомити в службу безпеки АНО «ТВ-Новости», якщо хтось сторонній спробує дізнатися конфіденційну інформацію.

За даними джерела Znak.com, відмовитися від підписання даної угоди неможливо.

Сайт телеканалу «Дождь» повідомляє, що його джерела на RT підтвердили цю інформацію.

Прес-служба RT повідомила виданню, що правила роботи і коментування внутрішньої інформації «є у всіх великих компаніях в усьому світі, в тому числі і в Росії».

«Такі правила були розроблені ще з моменту заснування RT, і ми одна з перших міжнародних компаній, які перенесли цей досвід в Росію. Ніякого відношення до цензури це не має: мова йде тільки про корпоративну етику і дотримання правил конфіденційності по відношенню до внутрішньої робочої інформації», - зазначили в прес-службі.

Раніше повідомлялось, що партія президента Франції «Вперед, Республіко!» заявила, що не надасть акредитації журналістам російських державних засобів інформації RT і Sputnik для висвітлення травневих виборів до Європарламенту. «Це не органи преси, а органи пропаганди на службі Кремля», - сказав директор партійної виборчої кампанії Стефан Сежурне.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY