detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
18.03.2019 19:21
«Україна» покаже спільний з «Радіо Свобода» документальний проект про окупований Крим
«Україна» покаже спільний з «Радіо Свобода» документальний проект про окупований Крим
Опівночі в ніч з 21 на 22 березня в ефірі телеканалу «Україна» відбудеться прем'єра документального проекту «Крим. Окуповані» – спільного продукту «Радіо Свобода» та інформаційної платформи «Сьогодні». Про це повідомила прес-служба каналу «Україна».

«Крим. Окуповані» – це історія про 10 різних доль людей з анексованої території. Над спецпроектом працювали журналісти «Крим.Реалії», проекту «Радіо Свобода», розповіла «Детектору медіа» головна продюсерка Української редакції «Радіо Свобода» Наталя Симоніна.

«Ми покажемо історії тих, хто живе в Криму, розкажемо про те, як змінилося життя людей, та й самі вони. Під час зйомок здивувало те, що практично кожен, з ким вдалося поспілкуватися авторам, змінив свою думку про так звану владу Криму, навіть той, хто загалом задоволений життям, все одно знаходить причини для розчарування», – зауважила пані Симоніна.

Проект «Крим. Окуповані» створений на кошти й під редакційним контролем «Радіо Свобода», уточнила пані Симоніна. Канал «Україна» та інформаційна платформа «Сьогодні» поширюють і промотують його.

«Канал Україна – канал-лідер ринку, це найширша аудиторія, яка може побачити проект Крим. Окуповані”. “Радіо Свобода” співпрацює з інформаційною платформою “Сьогодні” з 2018 року: там виходять наші репортажі з європейських країн. Проект “Крим. Окуповані” логічне продовження і розширення цієї співпраці. Платформа “Сьогодні” здійснює інформаційну і промо-підтримку спецпроекту, зокрема, в інформаційних випусках “Сьогодні”, у рамках циклу “Своїх не полишаємо”», – розповіла пані Симоніна.

«Радіо Свобода» та інформаційна платформа «Сьогодні» планують ще два спільних спецпроекти: «Балух» про ув’язненого в Криму українського активіста і спеціальний репортаж до 5-річчя окупації Донбасу. Усі фільми вийдуть в ефірі каналу «Україна», а також будуть опубліковані на ютуб-каналах «Радіо Свобода» і «Крим. Реалії».

«Усього в межах співпраці в найближчі кілька місяців заплановано показ трьох фільмів. Усі вони про події, які відбуваються на непідконтрольних Україні територіях, – повідомив директор Дирекції інформаційного мовлення, головний редактор каналу «Україна» Юрій Сугак. – Цього року “Сьогодні” уже запустили цикл “Своїх не полишаємо”, в межах якого виходять серії сюжетів про Крим і Донбас, зокрема і спецпокази спільних документальних проектів “Сьогодні” й “Радіо Свобода”».

Наталя Симоніна нагадала, що тема Криму – одна з найважливіших для «Радіо Свобода». У Києві працює мультимедійна редакція проекту «Крим. Реалії», що виробляє контент у різних форматах, для різної аудиторії, передовсім для мешканців Криму, але не тільки. «Це – чи не єдина редакція в Україні, яка має можливість отримувати інформацію безпосередньо з Криму, хоча робити це надзвичайно складно. Минуло 5 років з моменту, коли був проведений незаконний референдум у Криму. Невдовзі після тих подій, 25 березня, було започатковано й інформаційний проект “Крим. Реалії”, що впритул займається Кримом», – зауважила головна продюсерка.

Юрій Сугак вважає важливим привернути увагу глядачів до теми Криму: «У наших проектах ми висвітлювали проблеми обміну військовополоненими, судові процеси щодо українських політв'язнів, життя людей на окупованих територіях. Але останнім часом почала стрімко падати увага ЗМІ саме до Криму. І ми вважаємо за потрібне повернути цю тему на екрани, розповісти глядачам про співвітчизників, які свідомо чи мимоволі виявилися заручниками ситуації та території».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY