detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
18.03.2019 11:07
«Медіа Група Україна» виділила супутникову платформу Xtra TV на нову юридичну особу
«Медіа Група Україна» виділила супутникову платформу Xtra TV на нову юридичну особу
Медіахолдинг Ріната Ахметова «Медіа Група Україна» виділив для супутникової платформи Xtra TV нову юридичну особу, для якої отримав ліцензію провайдера програмної послуги за технологією DTH. Рішення про видачу новій компанії ліцензії ухвалила Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на останньому засіданні 14 березня.

Нова юридична особа – ТОВ «Екстра-ТВ», заснована 10 грудня 2018 року, її статутний фонд– 10 тис. грн. Компанія належить ТОВ «Медіа Група Україна», кінцевий бенефіціарний власник – Рінат Ахметов. Керівник компанії – Юрій Чередничок.

У ліцензії провайдера зазначено, що він надаватиме абонентам 62 телеканали, з них 16 вітчизняних. Провайдер планує працювати одразу на двох супутниках – Eutelsat 9B (оператор телекомунікацій – ТОВ «Європорт») і Astra 4A (оператор телекомунікацій – ТОВ «СЕС Сіріус Україна»). Строк дії ліцензії – 10 років. Розмір ліцензійного збору для компанії становитиме близько 2,5 млн грн, враховуючи надбавку 30% за понад половину іноземних каналів у пакеті.

Нагадаємо, що супутникова платформа Xtra TV вже мала ліцензію провайдера DTH, оформлену у 2015 році на компанію «Діджитал скрінз». На цю ж компанію також були оформлені ліцензії IPTV та OTT-сервісу «Медіа Групи Україна» Oll.tv.

У липні 2018 року власником ТОВ «Діджитал скрінз» замість ТОВ «Медіа Група Україна» стало ПрАТ «Фарлеп-Інвест» (телекомунікаційну компанія Vega Ріната Ахметова). На початку 2019 року холдинг Ріната Ахметова System Capital Management повідомив, що передав цифрову платформу Oll.tv (сервіси IPTV та ОТТ-телебачення) від «Медіа Групи Україна» в управління своїй телекомунікаційній компанії Vega (ПрАТ «Фарлеп-Інвест») задля побудови конвергентного оператора зв’язку.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY