detector.media
17.03.2019 17:02
Пов'язані з Росією хакери активізувались в кіберпросторі України перед виборами - голова кіберполіції
Пов'язані з Росією хакери активізувались в кіберпросторі України перед виборами - голова кіберполіції
У кіберполіції напередодні президентських виборів в Україні дедалі частіше фіксують поширення модифікованого шкідливого програмного забезпечення, з яким раніше не стикались.

Про це в інтерв'ю DT.UA заявив начальник Департаменту кіберполіції України Сергій Демедюк.

За його словами, підвищення активності хакерських угрупувань, зокрема, Fancy Bear, The Shadow Brokers та інших, вказує на те, що Росія намагається в будь-який спосіб отримати доступ до мереж державних органів.

«Є спроби "протестувати" атаками сайт ЦВК й отримати інформацію про внутрішню її мережу. Ми фіксуємо на закритих форумах багато замовлень на отримання актуальних баз даних, у тому числі й бази даних наших виборців, але поки що не володіємо інформацією про те, що хтось із замовників отримав бажане. Нещодавно ми допомагали "відбиватися" від атак Міністерству агрополітики та Мін'юсту. Також вони систематично штурмують суди. І це я назвав лише ті три органи, які до нас звернулися за останній тиждень. Загалом останнім часом зазнають системних атак усі центральні органи виконавчої влади, зокрема й ті, що перебувають під захистом Держспецзв'язку. Мета - проникнути в їхню мережу. Однак успішних атак ми не виявили», - зазначив Демедюк.

Раніше повідомлялось, що в Україні перед виборами за підтримки ЄС проведуть навчання з кібербезпеки.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY