detector.media
17.03.2019 15:09
У Сербії поліція застосувала силу проти активістів, які увірвались до будівлі державного телебачення
У Сербії поліція застосувала силу проти активістів, які увірвались до будівлі державного телебачення
16 березня протестувальники увірвались до будівлі сербської державної телекомпанії у Белграді, вимагаючи свободи ЗМІ і неупередженого висвітлення антиурядових демонстрацій, які тривають більше трьох місяців.

Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що у суботній демонстрації проти президента Сербії Александра Вучіча взяли участь кілька тисяч людей. Вони закликали до свободи ЗМІ як умови для вільних і чесних виборів. на думку активістів, у новинах державного телебачення мало говорять про акції протесту, які тривають з початку грудня 2018 року. Протестувальники вимагали виходу у прямий ефір.

«Протягом останніх місяців ми просили лише одне - дозволити організаторам протесту виступати на державному телебаченні», - сказав Боско Обрадович, лідер політичної партії Dveri.

Скільки саме протестувальників прорвалось до будівлі держтелебачення - не повідомляється, кілька тисяч мітингувальників залишилось перед будівлею РТС. Як повідомляє видання, це було перше подібне вторгнення активістів на територію державного телебачення за майже 20 років. Востаннє активісти штурмували будівлю 5 жовтня 2000 року, протестуючи проти режиму президента Слободана Мілошевича.

У суботу сербська поліція застосувала силу проти учасників акції протесту, направивши на місце подій близько 50 спецризначенців. Дехто з протестувальників отримав поранення, коли спецпризначенці очистили приміщення близько 22:30, передає «Європейська правда».

«Кожен, хто цього вечора перебував в будівлі телерадіокомпанії Сербії, буде притягнений до відповідальності», - заявив міністр внутрішніх справ Небойша Стефанович.

Акції протесту у Сербії розпочалися з 23 листопада минулого року після побиття опозиційного політика Борко Стефановича у південному місті Крушевац.

Раніше у березні протестувальники у Белграді вже намагались заблокувати державну телерадіокомпанію. Вони пройшли маршем до будівлі сербської телекомпанії РТС, вимагаючи більш професійного і справедливого висвітлення у журналістських матеріалах.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY