detector.media
17.03.2019 13:41
Операцію затриманому в Криму блогеру Мемедемінову перенесли на кінець березня - адвокат
Операцію затриманому в Криму блогеру Мемедемінову перенесли на кінець березня - адвокат
Громадський журналіст та блогер Наріман Мемедемінов потребує термінової операції, проте її перенесли з 14 березня на кінець місяця. Російські силовики затримали блогера в анексованому Криму майже рік тому та обвинувачують у «пропаганді тероризму».

Про перенесення операції повідомляє «Крим.Реалії» з посиланням на адвоката Еміля Курбедінова.

За його словами, Мемедемінов близько двох місяців відчуває біль і потребує оперативного лікування.

«Вчора (14 березня - ред.), коли повинна була бути операція, призначили два судових засідання. Перше було о 9.30 ранку, але ми до 12 його закінчили. Друге - він спеціально написав, що не братиме участі. Він розраховував, що після першого засідання його відвезуть на операцію. Але, з незрозумілих причин, його не вивезли, а операцію відклали на кінець березня», - розповів Курбедінов.

Адвокат не назвав діагнозу, але підкреслив, що Мемедемінов потребує термінової операції в найближчі дні, оскільки «його лікування дуже сильно затягли». зазначив, що захист написала «в усі інстанції з проханням розібратися і допомогти термінової операції» його підзахисному.

Як відомо, 14 березня підконтрольний Росії Верховний суд Криму на два місяці продовжив арешт Наріману Мемедемінову. Він залишиться у СІЗО до 16 травня.

Український омбудсмен Людмила Денісова звернулась до російської колеги Тетяни Москалькової з проханням посприяти проведенню операції Мемедемінову.

Як повідомляв ДМ, вранці 22 березня 2018 року громадського журналіста Нарімана Мемедемінова відвезли на допит в управління ФСБ Росії в Сімферополі, провівши попередньо у нього обшуки. Кримчанин у 2014 році як блогер публікував відео у YouTube, в тому числі відео затримання кримських татар силовиками.

Правозахисники і медійники вимагали від Росії та влади анексованого Криму негайного звільнення кримського громадянського журналіста Мемедемінова. Міністерство закордонних справ України також закликало звільнити кримського активіста. У квітні медійники розпочали інформаційну кампанію на підтримку Мемедемінова.

22 травня 2018 року слідство у справі блогера Мемедемінова відмовилося визнавати наявність у нього українського громадянства

Захист кримськотатарського блогера Мемедемінова збирає матеріали для ЄСПЛ.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY