detector.media
15.03.2019 20:49
Український анімаційний фільм «Кохання» відібрали до конкурсної програми фестивалю у Франції
Український анімаційний фільм «Кохання» відібрали до конкурсної програми фестивалю у Франції
Анімаційна стрічка режисера Микити Лиськова увійшла до конкурсної програми короткометражних стрічок Міжнародного фестивалю анімаційних фільмів у Ансі.

Про це повідомляє прес-служба Державного агентства України з питань кіно з посиланням на офіційний сайт фестивалю.

Короткометражний анімаційний фільм розповідає історію кохання за допомогою символів. Стрічка складається з епізодів, не пов'язаних між собою сюжетно і стилістично, які мають єдиний настрій та єдиний сенс. Фільм знятий без слів, історія-роздум про стосунки між людьми розкривається через звуки.

Стрічка створена компанією «Т.Т.М.» (продюсер Андрій Границя) та на 100% профінансована Держкіно.

«Вперше в історії українського кіно наша стрічка потрапляє до головного конкурсу фестивалю анімації такого масштабу. Фільм "Кохання" створений у дуже незвичайному та інноваційному стилі, і я радий, що наші експерти побачили перспективність цього проекту, надавши йому підтримку», - зазначив голова Держкіно Пилип Іллєнко.

Festival International du Film d'Animation d'Annecy – один із найбільш відомих та найпрестижніших анімаційних форумів світу. Він був заснований у 1960-му році і щорічно проходить у місті Ансі (Франція).

Цьогоріч фестваль триватиме з 10 по 15 червня.

Нагадаємо, раніше абстрактний мультфільм «Energy off» українського аніматора Микити Лиськова увійшов до підбірки Best of іспанського фестивалю абстрактної анімації Punto y Raya Festival.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY