detector.media
15.03.2019 11:49
Держкомтелерадіо не дозволив ввезти 23 книги, які містять ознаки пропаганди держави-агресора
Держкомтелерадіо не  дозволив ввезти 23 книги, які містять ознаки пропаганди держави-агресора
Державний комітет телебачення і радіомовлення відмовив ТОВ «Якабу Трейд», ТОВ «Етніктрейд» та ТОВ «Форс Україна» у видачі дозволів на ввезення з території держави-агресора 23 книжок, у яких присутні ознаки пропаганди держави-агресора.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Експертна рада з питань аналізу та оцінки видавничої продукції при комітеті виявила у книгах московських видавництв «Альпина Паблишер», «Альпина нон-фикшн», «Эксмо» та самарського видавництва «ИД Бахрах-М», ознаки пропаганди держави-агресора, її органів влади, імперських геополітичних доктрин та комуністичного тоталітарного режиму.

«Зокрема, не буде розповсюджуватися в Україні книга Данили Дьоміна «Корпоративная культура. Десять самых распространенных заблуждений», у якій автор чимало сторінок присвячує «могущественной корпорации и сверхдержаве СССР» і наводить у приклад методи управління країною  Сталіним, - йдеться у повідомленні комітету, - Пропаганда комуністичного тоталітарного режиму присутня у дитячій книзі Олени Смєшлівої та Лани Богомаз «Чему я могу научиться у Анны Ахматовой». Жовтневу революцію сучасні авторки-росіянки називають «одним из величайших событий в истории России», ілюструючи книгу портретами Леніна та червоними прапорами».

У книгах інших авторів видавництва «Альпина Паблишер» Артура Салякаєва «Неслучайные связи: Нетворкинг как образ жизни», Владислава Моісеєва «Бизнес из ничего, или Как построить интернет-компанию и не сойти с ума» та Михайла Умарова «PR в реальном времени: Тренды. Кейсы. Правила» популяризуються російські соціальні мережі «ВКонтакте», «Одноклассники», а також ресурс «maіl.ru» та сервісні портали «Яндекс», доступ до яких в Україні заблоковано відповідно до указу президента і рішення РНБО про санкції.

Не продаватиметься в Україні й книга Олександра Соколова «Мифы про эволюцию человека». «Автор, описуючи методи антропологічної реконструкції, посилається на досвід силових структур РФ, всіляко пропагуючи їх», - наголошує Держкомтелерадіо.

Також не отримали імпортери дозвіл на ввезення книги В'ячеслава Семенчука «101 способ раскрутки личного бренда: Как сделать себе имя», оскільки у книзі наводяться приклади «розкручених імен» Володимира Путіна, Дмитра Медвєдєва, Рамзана Кадирова та представників російського шоу-бізнесу, внесених до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці.

Держкомителерадіо не дозволив ввозити книги зарубіжних авторів, в оформленні яких російські видавці використовують символіку держави-агресора. Зокрема, на обкладинці книги Деніела Еллсберга «Машина Судного дня: Откровения разработчика ядерной войны» видавець («Альпина Паблишер») розмістив рекламу книги «Интервью с Владимиром Путиным» та документального фільму «Путин», що демонструвався в ефірі російських каналів.

Нагадаємо, 20 травня 2017 року набула чинності постанова  Кабінету Міністрів України  № 262 «Деякі питання видачі (відмови у видачі, анулювання) дозволу на ввезення видавничої продукції, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України». З того часу Держкомтелерадіо надав 2 939 відмов у видачі дозволів на ввезення книг.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY