detector.media
14.03.2019 20:31
Інтерпол оголосив у розшук підозрюваних у вбивстві журналіста Джамаля Хашоггі
Інтерпол оголосив у розшук підозрюваних у вбивстві журналіста Джамаля Хашоггі
Запит надійшов від Туреччини в рамках розслідування, яке веде Головна прокуратура Стамбулу.

Про це повідомляє видання «theБабель» з посиланням на Daily Sabah.

Так, стосовно 20 саудівців Інтерпол видав «червону картку». Це означає, що підозрюваних будуть розшукувати по всьому світу з можливістю екстрадиції.

Нагадаємо, 2 жовтня 2018 року журналіст The Washington Post Джамаль Хашоггі пішов до консульства Саудівської Аравії у Стамбулі для вирішення особистих питань і зник. Саудівські офіційні особи спочатку наполягали на тому, що Хашоггі покинув будівлю 2 жовтня. Пізніше турецька влада заявила, що його там вбили. Згодом Саудівська Аравія змінила свою позицію щодо смерті Хашоггі і повідомила, що його вбивство було умисним.

Влада Саудівської Аравії заявила про затримання 18 підозрюваних у вбивстві журналіста. Туреччина хоче екстрадувати і притягнути їх до відповідальності, проте Саудівська Аравія відмовляється проводити екстрадицію. Міністр закордонних справ країни Адель аль-Джубейр заявив, що Саудівська Аравія не видасть Туреччині своїх громадян.

У січні 2019 року телеканал Al Jazeera оприлюднив відеозапис із камер відеоспостереження, який демонструє, як в резиденцію консула Саудівської Аравії заносять великі пакети, імовірно, з останками журналіста Джамаля Хашоггі.

У лютому наречена журналіста Джамаля Хашоггі - Хатідже Ченгіз відвідала Європарламент і закликала ввести санкції проти Ер-Ріяда.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY