detector.media
14.03.2019 12:53
Українську комедію «Скажене Весілля» адаптують в Литві
Українську комедію «Скажене Весілля» адаптують в Литві
Film.ua продав права на створення локальної версії комедії «Скажене весілля» литовській компанії ACME Film.

Про це повідомляє компанія Film.ua.

Права на адаптацію «Скаженого Весілля» придбані з опціоном виробництва не лише литовської, а й латвійської та естонської версій фільму.

Film.ua також переговори про продаж прав на комедію з іншими країнами. У прес-релізі йдеться, що частина домовленостей уже на етапі підписання договору.

За сюжетом, дочка директора районного краєзнавчого музею Василя Середюка Катерина виходить заміж за французького кардіохірурга Франсуа. Але майбутній тесть намагається завадити весіллю через те, що обранець його дочки – афрофранцуз.

Автори планують зняти комедійну кінофраншизу про Василя Середюка та його сім’ю. 

У команді творців: режисер Влад Дикий, продюсери Юрій Горбунов, Ірина Костюк та Надія Коротушка, автори сценарію Микола Куцик й Олексій Приходько, оператор Тим Аврамчук, співпродюсери Олесій Потапенко та Ірина Горова (Mozgi Entertainment).

Ролі у стрічці виконали: Назар Задніпровський, Поліна Василина, Джиммі Воха-Воха, Леся Самаєва, Олександр Кобзар, Віра Кобзар, Інна Приходько, Арам Арзуманян, Олександр Бегма.

До проекту також приєдналися зірки шоу-бізнесу: Потап та Monatik, які зіграли ролі священика Євлампія та дяка Пилипона, а також Юрій Горбунов та Олег Винник.

Для телеведучого Юрія Горбунова це перший досвід у продюсуванні кіно.

Нагадаємо, виробництвом комедії «Скажене весілля» займалася компанія «Прототип продакшн» (власником якої є Юрій Горбунов) спільно з Film.ua за підтримки Державного агентства України з питань кіно. 

Повнометражний фільм «Скажене весілля» став одним із переможців 10-го конкурсного відбору Держкіно. Загальний кошторис фільму — 10,8 млн гривень, з них частка Держкіно склала 1,8 млн гривень.

Компанія «Прототип продакшн» уклала договір з Film.ua Group про надання повного пакету послуг на спеціальних умовах для виробництва, промотування та дистрибуції стрічки «Скажене весілля» в рамках пакетної пропозициї Film.ua Group для проектів, які підтримує Державне агентство України з питань кіно.

26 грудня Державне агентство України з питань кіно уклало з компанією «Прототип Продакшн» контракт про надання державної фінансової підтримки романтичній комедії «Скажене весілля».

У квітні стало відомо, що компанія «Прототип продакшн» припинила співпрацю з режисером Дмитром Малковим над повнометражною комедією «Скажене весілля». Починаючи з квітня, роботу над проектом продовжив режисер Влад Дикий. 

У прокаті фільм стартував 4 жовтня 2018 року. Дистриб’ютором стрічки стала компанія MMD. За перший вікенд комедія зібрала понад 13 млн грн, загальний бокс-офіс склав понад 54 млн грн, що в 2018 році було абсолютним рекордом за зборами серед українських релізів за всю історію.

Комедія «Скажене Весілля» перемогла на X-Ray Marketing Awards-2018 у номінації «Прихована ре:клама року». За словами продюсерки Film.ua та співпродюсерки «Скаженого весілля» Ірина Костюк, комедія заробила на продакт плейсменті майже 6,5 млн грн. 

Компанія «Прототип продакшн» повернула Державному агентству України з питань кіно 1 млн 175 тис 590 грн, виділені на виробництво. 

Нагадаємо, що стрічку можна переглянути в YouTube.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY