detector.media
13.03.2019 20:45
Після оголошення вироку Манафорту висунули нові звинувачення
Після оголошення вироку Манафорту висунули нові звинувачення
Прокурори Нью-Йорка висунули колишньому голові виборчого штабу президента Дональда Трампа Полу Манафорту, який багато років працював в Україні на виборчих кампаніях Віктора Януковича та Партії регіонів, нові звинувачення, пов`язані з фінансовими та іншими правопорушеннями.

Про це повідомляє «Укрінформ» з посиланням на CNN.

«Окружний прокурор Манхеттена в середу звинуватив екс-голову кампанії Трампа в шахрайстві з іпотекою, фальсифікації ділових документів і змові», - повідомили в прокуратурі.

Як відомо, 13 березня суд у Вашингтоні оголосив Манафорту вирок у 73 місяці ув'язнення за лобізм в інтересах клієнтів з України, але 30 місяців з цього терміну він відбуватиме одночасно з терміном відповідно до попереднього вироку суду Вірджинії.

Нагадаємо, 7 березня суд у штаті Вірджинія засудив Манафорта до майже 4 років ув'язнення за банківське та податкове шахрайство та ін. Тоді суддя наголосив, що дана справа та вирок жодним чином не стосувались жодної змови Манафорта із урядом Росії.

Як писав «Детектор медіа», 30 жовтня 2017 року ФБР звинуватила колишнього голову виборчого штабу президента Дональда Трампа Пола Манафорта, який багато років працював в Україні на виборчих кампаніях Віктора Януковича та Партії регіонів, за 12 епізодами, включно зі змовою проти влади США.

У звинуваченні окремо вказано, що з 2006 до 2015 року Пол Манафорт як консультант та лобіст працював незареєстрованим представником Партії регіонів, Віктора Януковича та «Опозиційного блоку». Зазначено, що так він заробив десятки мільйонів доларів, з яких не сплатив податків у США.

На початку грудня 2017 стало відомо, що газета Kyiv Post опублікує статтю про Манафорта, яку в США вважають порушенням умов звільнення його під заставу. Того ж місяця суд заборонив Манафорту спілкуватися з журналістами.

Згодом журналіст The Atlantic Франк Фоера зробив розслідування, під час якого з’ясувалося, що колишній керівник кампанії Трампа, політтехнолог та екс-радник Януковича Пол Манафорт мав у кожному міністерстві в Україні своїх людей.

У червні 2018 року суд у США взяв під варту Манафорта. Суддя зазначив, що той «зловживає» довірою, наданою йому півроку тому.

Слідча група Роберта Мюллера представила понад 300 документів, які розкривають деталі співпраці Манафорта з Партією регіонів і «Опозиційним блоком».

У серпні 2018 року журі присяжних визнало Манафорта винним за 8 із 18 пунктів обвинувачення, включно з податковими махінаціями, порушенням банківського законодавства і приховуванням рахунків в іноземних банках.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY