detector.media
13.03.2019 13:14
23 березня – лекція про цифрові права на Docudays UA
23 березня – лекція про цифрові права на Docudays UA
23 березня з 12:00 до 13:00 в рамках Міжнародного фестивалю про права людини Docudays UA юристка ГО «Лабораторія цифрової безпеки», експертка Коаліції «За вільний інтернет» Віта Володовська проведе лекцію на тему: «Цифрові права: путівник для користувачів інтернету.

Коаліція «За вільний Інтернет» запрошує на лекцію про цифрові права громадських активістів, журналістів та усіх активних користувачів інтернету. Місце проведення – Фонд Ізоляція. Платформа культурних ініціатив (Київ, вул. Набережно-Лугова, 8).

У сучасному світі «інтернет» перетворився з інформаційної технології на нову реальність, де щодня мільярди людей проводять все більше свого часу. Коли у 1948 році країни ООН ухвалили Загальну декларацію прав людини – перший глобальний документ, що визначив перелік фундаментальних прав та свобод людини, про такий розвиток цифрового світу не писали навіть у науково-фантастичних романах. То чи можуть міжнародні стандарти минулого століття захистити нас у новому цифровому середовищі? Чи настав час створити Загальну декларацію прав людини онлайн?

Що таке «цифрові права» та чому потрібно їх захищати? Де проходить кордон між нашими можливостями онлайн та обмеженнями з боку держави (чи держав)? Чи зобов’язані Google та Facebook поважати права людини?

На ці та інші питання будемо шукати відповіді під час лекції. А ще – спробуємо уявити, як би могла виглядати Загальна декларація цифрових прав і свобод людини – 2019.

Лекторка: Віта Володовська – юристка «Лабораторії цифрової безпеки», експертка Коаліції «За вільний Інтернет».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY