detector.media
11.03.2019 10:49
Суд зобов'язав поліцію відновити справу про перешкоджання редакторці «Першого Криворізького»
Суд зобов'язав поліцію відновити справу про перешкоджання редакторці «Першого Криворізького»
Дзержинський районний суд Кривого Рогу задовольнив клопотання адвоката видання «Перший Криворізький» щодо відновлення розслідування справи про перешкоджання діяльності головної редакторки сайту Софії Скиби.

Про це повідомляє «Перший Криворізький».

Засідання суду відбулося 6 березня 2019 року. Суддя Наталя Вікторович переглянула відео трьох ЗМІ, на двох з яких видно, що Софії Скибі перешкоджали.

Суддя скасувала постанову слідчого Криворізького районного відділу поліції про закриття кримінального провадження, порушеного за статтею 171 Кримінального Кодексу України. Рішення судді оскарженню не підлягає.

Нагадаємо, 15 вересня 2018 року «Перший Криворізький» повідомляв, що під час зйомки на Софію Скибу напав забудовник Олександр Борисюк. За повідомленням ЗМІ, він заважав редакторці знімати, кидався на камеру та хапав її за руки. 20 вересня поліція відкрила провадження за частиною 1 статті 171 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів). 

14 лютого редакція повідомила, що справу закрито. У коментарі «Детектору медіа» головна редакторка видання Софія Скиба уточнила, що провадження закрито «за відсутністю складу злочину». Вона додала, що редакція оскаржуватиме це в суді.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY