detector.media
10.03.2019 14:00
У Москві відбулись затримання на мітингу проти ізоляції російського сегменту інтернету
У Москві відбулись затримання на мітингу проти ізоляції російського сегменту інтернету
За даними «ОВД-Инфо», на мітингу 10 березня затримано 16 осіб, серед них троє неповнолітніх.

Про це повідомляє російська служба «Радіо Свобода».

Зазначається, що на 10 березня в кількох містах Росії були заплановані мітинги за свободу інтернету та проти прийняття Держдумою закону про ізоляцію його російського сегмента.

Активіст та один із організаторів мітингу в Москві Михайло Светов написав у Twitter, що поліцейські вимагали ліцензії на зв'язки повітряних куль, назвавши їх безпілотним літаючим засобом. За словами Светова, співробітники поліції також вилучили в активістів банери і задник сцени мітингу. При цьому мітинг у Москві був погоджений місцевою владою. За словами активіста, на 14 годину за Києвом, на мітингу зібралось більше 10 тис. осіб, люди продовжують проходити крізь рамки металошукачів.

Як повідомляє «ОВД-Инфо» з посиланням на інформацію від затриманих, правоохоронці по черзі відводять активістів до окремої кімнати, проводять профілактичні бесіди та змушують писати пояснювальні записки.

У Санкт-Петербурзі влада мітинг не погодила, але члени незареєстрованої Лібертаріанської партії і руху «АгитРоссия» провели акцію біля офісу Роскомнагляду - вони запалили фаєр і наклеїли на вхідні двері захисну стрічку, а також плакат «Тут вбивають російський інтернет».

Як відомо, 12 лютого 2019 року Держдума Росії прийняла в першому читанні закон, який передбачає технічну можливість ізоляції російського сегмента інтернету. За докмент проголосували 334 депутати, 47 висловилися проти. Передбачається, що на ізоляцію інтернету буде потрібно 20 мільярдів рублів.

На думку авторів закону, це необхідно у зв'язку з начебто загрозою масштабних кібератак з боку країн Заходу.

Нагадаємо, влада Росії прибирає анонімність у месенджерахблокує роботу месенджера Telegramпогрожує Twitter і Facebook адміністративними справамивимагає від Google видаляти з пошуку заборонені в Росії сайти, а від YouTube – видаляти заборонене в Росії відео.

Фото: twitter.com/msvetov

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY