detector.media
09.03.2019 15:16
Facebook судитиметься з двома українцями через несанкціоновану рекламу
Facebook судитиметься з двома українцями через несанкціоновану рекламу
Користувачі, які брали участь в онлайн-вікторинах та проходили певні тести у соцмережі, встановлювали собі шкідливі розширення, які відбирали дані їх профілів і списки друзів та передавали їх на офшорні сервери, заявили у Facebook. Після цього користувачі починали бачити несанкціоновану рекламу.

Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на видання The Daily Beast.

Зазначається, що компанія подала позов 1 березня. У ньому Facebook звинувачує громадян України Андрія Горбачова і Гліба Случевського, що в період з 2016 до 2018 року вони скомпрометували близько 63 тисяч акаунтів користувачей соцмережі і завдали Facebook збитків на суму понад 75 тис. доларів.

Горбачова та Случевського видання пов'язує із компанією Web Sun Group. За даними AIN, це аутсорсингова IT-компанія, офіс якої розташовується у Києві і налічує до 200 фахівців.

За заявою Facebook, українці орієнтувалися у своїй діяльності на російськомовний сегмент користувачів і використовували онлайн-вікторини та тести Supertest, FQuiz, Megatest і Pechenka для «впровадження несанкціонованої реклами».

Користувачі, чиї браузери були заражені чеерз шкідливі розширення, починали бачити у стрічці новин у соцмережі певну несанкціоновану рекламу. Її зміст не розкривається.

Раніше повідомлялось, що генеральний директор соціальної мережі Facebook Марк Цукерберг хоче зробити Messenger та інші сервіси, такі як Instagram і WhatsApp, більш орієнтованими на захист даних і можливість приватного і безпечного спілкування. Попри те, що Facebook має погану репутацію у питаннях зберігання приватності.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY