detector.media
09.03.2019 13:54
Інформаторку WikiLeaks у США взяли під варту за відмову дати свідчення
Інформаторку WikiLeaks у США взяли під варту за відмову дати свідчення
Суд постановив взяти під варту колишнього рядового Сухопутних військ США Челсі Меннінґ (раніше Бредлі Меннінґ) за відмову давати свідчення великому журі у межах розслідування справи WikiLeaks.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Зазначається, що затримана виступила проти секретності процесу та заявила, що вже розповіла всю відому їй інформацію. Крім того, Меннінґ оголосила в суді: «Прийму все, що на мене повісять».

Адвокати затриманої просили для неї домашній арешт, заявляючи про проблеми зі здоров’ям підзахисної.

Згідно з рішенням суду, Челсі Меннінґ залишатиметься у в’язниці, поки не дасть свідчення, або поки присяжні не закінчать свою роботу.

Як відомо, рядового Бредлі Меннінґа обвинувачували у передачі великого обсягу секретних документів проекту Wikileaks. За інформацією слідства, під час служби в Іраку він незаконно скачав із закритих архівів сотні тисяч секретних повідомлень американських дипломатів, які згодом з’явилися на сайті Wikileaks. У серпні 2013 року військовий суд США засудив Меннінґа до 35 років ув’язнення, проте у 2017 році його помилували.

У 2013 році Бредлі Меннінг вирішив змінити стать з чоловічої на жіночу та взяв ім’я Челсі, а в лютому 2015 року отримав дозвіл на проходження гормональної терапії.

Опублікований аналіз Пентагону з’ясував, що секретні документи, які оприлюднила колишня військова, інформаторка WikiLeaks Челсі Меннінг в 2010 році, ніяк не вплинули на стратегічні плани США у веденні військових дій в Афганістані та Іраці.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY