detector.media
08.03.2019 16:00
У ЄС відреагували на недопуск в Україну австрійського журналіста Крістіана Вершютца
У ЄС відреагували на недопуск в Україну австрійського журналіста Крістіана Вершютца
Євросоюз очікує, що подібні рішення будуть прийняті відповідно до основних права і свобод, включаючи Європейську конвенцію про права людини.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на коментар прес-секретаря ЄС.

Так, співрозмовник агентства повідомив, що в Брюсселі знають про цей інцидент.

«Ми очікуємо, що будь-які такі рішення будуть включати ретельний розгляд прав на свободу вираження поглядів. Ми також очікуємо, що українська влада утримається від введення будь-яких непотрібних обмежень на вільний потік інформації та свободу ЗМІ», - констатував він.

У той же час прес-секретар нагадав, що ЄС «повністю підтримує територіальну цілісність і суверенітет України».

«Захист національної безпеки і громадян повинен здійснюватися в повній відповідності з основними правами і свободами, включаючи Європейську конвенцію про права людини», - підкреслив він.

Нагадаємо, 7 березня заступник голови Комітету Ради з питань свободи слова та інформаційної політики Ольга Червакова повідомила з посиланням на власні джерела, що Служба безпеки України заборонила в'їзд в країну керівникові українського бюро австрійського телеканалу ORF Крістіану Вершютцу строком на 1 рік. 

Джерела «Детектора медіа» підтверджують інформацію Червакової, а також називають ще однією з причин заборони на в’їзд можливість використання його заяв про небезпеку для життя зловмисниками заради провокацій проти України.

Міністр закордонних справ Австрії Карін Кнайсель засудила Київ за заборону в’їзду для журналіста.

У прес-службі СБУ «Детектору медіа» порадили звернутися за коментарем за кілька днів.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY