detector.media
06.03.2019 18:53
Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно Вишинського
Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно Вишинського
6 березня прокуратура АР Крим, за результатами досудового розслідування, скерувала до Подільського районного суду м. Києва обвинувальний акт стосовно керівника організації «РИА Новости Украина» Кирила Вишинського для розгляду по суті. Його обвинувачують, зокрема, у держзраді.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Автономної Республіки Крим.

«За результатами досудового розслідування, керівник вказаної організації обвинувачується у вчиненні ряду злочинів проти основ національної безпеки за  ст. 109, 110, 111, а також 161, 263 КК України», - йдеться в повідомленні. 

У прокуратурі нагадують, що особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду (ст. 62 Конституції України).

Адвокат Вишинського Андрій Доманський повідомив у Facebook, що Апеляційний суд відмовив журналісту в апеляції на продовження арешту. Він залишиться під вартою до 8 квітня.

Нагадаємо, СБУ та прокуратура Криму 15 травня 2018 року затримали в Києві керівника організації «РИА Новости Украина» Кирила Вишинського. Йому повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 109; ч. 2 ст. 110; ч. 1 ст. 111; ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 32, ч. 1 ст. 161; ч. 1 ст. 263 КК України (державна зрада, розповсюдження матеріалів із закликами до насильницької зміни та повалення конституційного ладу, захоплення державної влади за попередньою змовою групою осіб, розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України поєднаному з розпалюванням національної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності, придбання та зберіганні вогнепальної зброї).

16 травня Вишинського етапували до Херсону. а 17 травня заарештували на два місяці без права внесення застави. Згодом суд неодноразово продовжував термін арешту для нього.

25 січня у Херсонському міському суді мали розглянути клопотання прокуратури Криму про обмеження Кирилу Вишинському строку ознайомлення з матеріалами досудового розслідування.Проте засідання перенесли через неявку адвоката підозрюваного.

Раніше повідомлялося, що Кирила Вишинського мають перевезти зі слідчого ізолятора Херсона до Києва, де розглядатиметься в суді його справа. Також він подав клопотання щодо участі у засіданні Верховного Суду.

За словами Уповноваженої Верховної Ради України з прав людини Людмили Денисової, 9 березня Кирила Вишинського етапують із СІЗО Херсона до ізолятора в Києві.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY