detector.media
05.03.2019 20:40
Хмельницький суд не задовольнив позов нардепа від БПП Шиньковича до журналістів
Хмельницький суд не задовольнив позов нардепа від БПП Шиньковича до журналістів
Хмельницький міськрайонний суд не задовольнив позов народного депутата від Блоку Петра Порошенка Андрія Шиньковича до ТОВ «Продюсерський центр "Ексклюзив"». Нардеп вимагав спростувати інформацію, подану в сюжеті телеканалу.

Відповідне рішення суду було прийнято 27 лютого, повідомляє «Незалежний громадський портал».

Зазначається, що судовий розгляд справи тривав близько року. Андрій Шинькович оскаржував сюжет телеканалу «Ексклюзив» під назвою «Як нардепи на Хмельниччині привласнюють чужу роботу», що вийшов у листопаді 2017 року. У ньому журналісти розкритикували нардепа за піар на ремонті державної дороги у своєму окрузі.

Як повідомила у сюжеті представниця Служби автомобільних доріг в області, фінансування спірної ділянки дороги відбулося за рахунок «митних» коштів і кредитних ресурсів, а гроші з державного бюджету сюди не залучалися.

У суді представник нардепа просив вилучити у ТОВ «Продюсерський центр «Ексклюзив» відеокамери, портативні пристрої, картки пам’яті, сервера, на яких було підготовлено та змонтовано відеосюжет, а потім розміщено на YouTube. Шинькович також вимагав у телеканалу моральної компенсації у розмірі 100 тис. грн. Однак суд відмовив йому.

На рішення суду першої інстанції нардеп може протягом 30 днів подати апеляційну скаргу.

Нагадаємо, раніше Київський апеляційний суд частково задовольнив апеляційну скаргу редакції «Новое время» на рішення Печерського районного суду, який надав Генеральній прокуратурі України доступ до електронної пошти редакції і журналіста Івана Верстюка.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY