detector.media
20.10.2003 10:20
25 жовтня відкриється 33-й Міжнародний кінофестиваль “Молодість”UNIAN
33-й Міжнародний кінофестиваль “Молодість” відкриється 25 жовтня світовою прем'єрою фільму польського режисера Ежі ГОФМАНА “Стародавня легенда”.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив на прес-конференції у Києві директор фестивалю Андрій ХАЛПАХЧІ.

За його словами, прем'єра відбудеться у рамках урочистого відкриття фестивалю у київському Палаці “Україна”. На відкритті буде присутня легенда італійського кіно актриса Софі ЛОРЕН, яка прибуде до Києва напередодні. У день відкриття о 14-й годині С.ЛОРЕН дасть у Палаці “Україна” одногодинну прес-конференцію для журналістів, а о 19.20 у кінотеатрі “Київ” відкриє ретроспективу стрічок зі своєю участю. На жаль, за словами А.ХАЛПАХЧІ, фестиваль не зміг отримати права на ексклюзивні інтерв'ю з актрисою для українського телеканалу, газети та радію, про які повідомлялося раніше.

Водночас, сказав А.ХАЛПАХЧІ, такі інтерв'ю заплановані з Е.ГОФМАНОМ, який зустрінеться з журналістами 26 жовтня у Будинку кіно.

На фестиваль також прибудуть відомі польські актори Михаїл ЖЕБРОВСЬКИЙ, Малгожата ФОРЕМНЯК і Катаржина БУЯКЕВИЧ та російська актриса Марина АЛЕКСАНДРОВА, які знялися у “Стародавній легенді” Е.ГОФМАНА.

Як повідомила директор програми фестивалю Людмила НОВІКОВА, у цьогорічному конкурсі студентських фільмів братимуть участь 5 українських робіт. У категоріях “короткометражні фільми” і “професійні ігрові картини” цього року українських фільмів немає.

Як зауважив А.ХАЛПАХЧІ, вперше за часів існування фестивалю при демонстрації фільмів використовуватимуться електронні субтири. Крім того, у ретроспективному показі фільмів з С.ЛОРЕН демонструватимуться високоякісні відреставровані копії, переведені у систему “Долбі Діджитал”.

За словами А.ХАЛПАХЧІ, 26 жовтня у фойє Будинку кіно відбудеться презентація першого незалежного фільму “МИР.ua”, який зараз знімається в Україні. Творча група тримає у таємниці деталі створення стрічки, але, за словами А.ХАЛПАХЧІ, є підстави сподіватися, що фільм стане подією в українському кінематографі, і фестиваль має попередню домовленість про включення “МИР.ua” у конкурсну програму “Молодості” наступного року.

Також у Будинку кіно будуть показані наступні позаконкурсні програми: ретроспектива французького режисера Жоржа МЕЛЬЄСА, ретроспектива фільмів за участю Віри Холодної, ретроспектива шведського режисера Лукаса МУДІСОНА, ретроспектива Італійської національної кіношколи, програма студентських фільмів до п'ятиріччя Інституту кіно і телебачення при Київському національному університеті кіномистецтва.

Водночас, більшість позаконкурсних програм буде демонструватися у кінотеатрах Києва: кінотеатр “Україна” – програма “Французьке кіно сьогодні”, “Київська Русь” – “Фестиваль фестивалів”, “Жовтень” – програми “Нове російське кіно” та “Туреччина – нова хвиля”, “Кінопанорама” – ретроспектива фільмів німецького режисера Райнера Вернера Фассбіндера, "Зоряний" – програма "Німецький бульвар".

Як повідомляв УНІАН, 33-й МКФ "Молодість" проходитиме у Києві з 25 жовтня по 2 листопада. Кращий фільм усієї конкурсної програми отримає статуетку “Скіфський олень” та 10 тис. дол. Автор кращого повнометражного фільму отримає 2,5 тис. дол. Призом за кращий короткометражний фільм стане субтитрування фільму-переможця на суму 2, 5 тис. дол. Кращий студентський фільм нагородять кіноплівкою “Kodak” на суму 2,5 тис. дол. Кращого молодого актора чи актрису відзначать 1 тис. євро. Фільм, який завоює приз глядацьких симпатій, нагородять швейцарським годинником Raymond Weil вартістю 2 тис. дол.

UNIAN
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY