detector.media
03.03.2019 13:25
В Івано-Франковську помер народний артист України Сергій Романюк
В Івано-Франковську помер народний артист України Сергій Романюк
Сергій Романюк знявся майже у 40 фільмах, зіграв близько сотні ролей.

Про смерть актора повідомляється на сторінці мера Івано-Франківська Руслана Марцінківа у Facebook.

«До глибини душі зачепила звістка про смерть актора Сергія Романюка... Попри вік він був сповнений енергії і планів. Готувався до виступів з "Новим театром" і міг дати фору будь-якому молодому. Від нього йшов неймовірний позитив і така душевна, ненав'язлива мудрість. Мало що в цій скромній, простій людині видавало зірку екранів, народного артиста», - йдеться в повідомленні.

Сергій Романюк - український актор, член Національної спілки кінематографістів України. Він народився 21 липня 1953 року у Кривому Розі на Дніпропетровщині. У 1998 році отримав звання Народного артиста України. З 1972 року працював в Івано-Франківському академічному обласному музично-драматичному театрі імені Івана Франка. Сергій Романюк знявся майже у 40 фільмах, зіграв близько сотні ролей. Найголовнішою вважав роль Митрополита Шептицького у фільмі «Владика Андрей».

Серед найбільш відомих фільмів Романюка – «Роксолана», «Чорна рада», де він зіграв роль Івана Шрама, «День народження буржуя-2», «Мамай», «Повернення Мухтара-2», «Іван Сила».

Раніше повідомлялось, що з життя пішов український письменник та сценарист Василь Портяк.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY