detector.media
03.03.2019 12:10
У Хорватії сотні журналістів вийшли на протести проти цензури
У Хорватії сотні журналістів вийшли на протести проти цензури
У столиці країни - Загребі - 2 березня пройшла акція на підтримку свободи слова та проти тиску на працівників ЗМІ.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Зазначається, що в акції взяли участь кілька сотень хорватських журналістів. Вони пройшли маршем до будівлі Міністерства культури, яке в країні відповідальне за сферу ЗМІ, та провели мітинг на площі, де розташовані парламент і уряд. 

Як повідомляє агенція Associated Press, захід під назвою «Ви захопили ЗМІ, але ми не відмовимося від журналістики» організувала хорватська асоціаця журналістів.

Таким чином представники медіа вирішили відреагувати на понад 1,1 тисячі судових позовів, що були подані в країні проти журналістів. Учасники акції передали свої вимоги про припинення цензури у ЗМІ хорватському уряду консерваторів, який очолює лідер Хорватського демократичного союзу (HDZ) Андрей Пленкович.

За словами голови асоціації журналістів країни Хрвоє Зовка, уряд країни «ігнорує проблему, оскільки переконаний, що таке ігнорування вирішить проблему».

Проблема із цензурою у ЗМІ у Хорватії опинилася в центрі уваги після того, як хорватський суспільний мовник HRT подав понад 30 судових позовів проти журналістів телеканалу та інших ЗМІ, які скаржилися на цензуру.

Раніше повідомлялось, що в Алжирі на мітингу проти цензури заарештували десятьох журналістів.

Фото: twitter.com/StimmeKroatiens

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY