detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
28.02.2019 13:09
Суд частково задовольнив позов NewsOne проти «Ланету»
Суд частково задовольнив позов NewsOne проти «Ланету»
27 лютого Господарський суд міста Києва частково задовольнив позовні вимоги каналу NewsOne (ТОВ «Новини 24 години») у справі проти «Ланету» і стягнув із провайдера судовий збір 1 762 грн.

Про це йдеться у рішення суду від 27 лютого 2019.

У ньому йдеться про те, що суд  зобов’язує «Ланет» виконувати умови договору (№0109/18-01-П) та «здійснювати прийом і одночасну доставку сигналу програм»  каналу до абонентів на умовах визначених договором.  Рішення суду вступає у дію, якщо не буде подана апеляційна скарга. Скарга може бути подана упродовж 20 днів з дня проголошення рішення.

Директор телеканалу Юрій Будяк вважає це рішення важливим для глядачів, а також, на його думку, «рішення суду доводить політичну заангажованість провайдера». Як повідомляє прес-служба, Newsone чекає на виконання судового рішення з боку «Ланету» і відновлення доступу до каналу у аналоговій, цифровій та інших технологіях поширення.

Менеджерка з комунікацій  «Ланету» Анна Кот у коментарі «Детектор медіа» зазначила, що провайдер планує оскаржувати рішення у апеляційній інстанції: «Ми обов'язково скористаємося цим правом і подамо апеляційну скаргу у вищу інстанцію - Північний апеляційний господарський суд, який розглядатиме справу колегіально». Також вона розказала, що Північний апеляційний господарський суд зараз розглядає апеляційну скарга Мережі Ланет на ухвалу про забезпечення позову від 15.02.2019. Розгляд цієї скарги призначено на 25 березня.

Нагадаємо, 1 січня 2019 року провайдер «Ланет» припинив ретрансляцію у своїй мережі каналів NewsOne та «Наш»/«Максі TV». Провайдер пояснює вимкнення каналів зі своїх мереж закінченням строку дії договорів на право ретрансляції. Канал NewsOne звинувачує провайдера у невиконанні умов договору. І 22 грудня 2018 року  подав позов про визнання недійсним розірвання угоди. 27 грудня Господарський суд міста Києва відкрив провадження у справі.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY