detector.media
26.02.2019 14:20
Порошенко відреагував на розслідування «Наших грошей» і підтримав відсторонення Олега Гладковського
Порошенко відреагував на розслідування «Наших грошей» і підтримав відсторонення Олега Гладковського
Президент України Петро Порошенко закликав правоохоронні органи перевірити інформацію, викладену в розслідуванні програми «Наші гроші» (проект Дениса Бігуса) про корупцію в оборонному секторі держави, та підтримав відсторонення першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського на час проведення розслідування.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав прес-секретар президента Святослав Цеголко.

За його словами, президент підтримав відсторонення Олега Гладковського від виконання обов'язків першого заступника секретаря Ради національної безпеки й оборони на час проведення розслідування.

«Петро Порошенко вимагає у правоохоронних органів проведення термінової перевірки інформації, викладеної в журналістській програмі "Наші гроші" для спростування або підтвердження оприлюдненого», – написав він.

За повідомленням РНБО, Олег Гладковський звернувся до НАБУ та ГПУ з проханням перевірити викладену в розслідуванні інформацію. На час розслідування його повноваження першого заступника секретаря РНБО будуть призупинені.

«На час перевірки правоохоронними органами викладених у так званому розслідуванні фактів звертаюся з проханням призупинити мої повноваження як першого заступника Секретаря РНБО України та голови Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю. Відповідні заяви подаю негайно», – цитує пана Гладковського РНБО.

Нагадаємо, розслідування «Друзі президента крадуть на оборонці (секретні переписки)» було оприлюдненого 25 лютого. Автока матеріалу – журналістка Леся Іванова. Розслідування - про суми «відкатів» і схеми розкрадання мільйонів в оборонній сфері. За даними журналістів, безпосереднім учасником цих схем був син заступника секретаря Ради нацбезпеки і оборони Олега Гладковського Ігор Гладковський.

Ігор Гладковський сказав, що подаватиме на журналістів до суду. У державному концерні «Укроборонпром» заявили, що журналісти «здійснили маніпулятивний виклад окремих розрізнених даних і не вказали джерел її отримання інформації».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY