detector.media
Олексій Мазур
24.02.2015 12:43
112-й канал зробив сержанта «Донбасу» захисником московського українофоба, який називає наших армійців «карателями»
Обидва Шевченки, але один - рашист-московит, інший - український патріот. Наш воює на фронті, захищаючи Україну від російських окупантів, а московський – називає українську армію «карателями».

До свого марафону нібито на захист свободи слова і проти цензури телеканал залучив сержанта добровольчого батальйону «Донбас» Євгена Шевченка.  Цей ролик серед багатьох подібних за участю народних депутатів, політологів, громадських лідерів, канал розмістив на своїй Фейсбук-сторінці.

Ведучий у студії: «В добровольчому батальйоні «Донбас» роботу нашого телеканалу назвали професійною, причому як у студії, так і на передовій. Про це в ексклюзивному коментарі сказав сержант «Донбасу» Євген Шевченко:

-          Стосовно вашого каналу, то наскільки я знаю, він абсолютно адекватно відображає хід подій, відображає ситуацію досить професійно.  Я був з вашими журналістами тут, адекватно працюють люди, адекватно, професійно».

Одначе попередження Нацради, винесене 112-ому, аж ніяк не стосувалося якості роботи співробітників каналу в студії чи кореспондентів на передовій. Не про це ж мова і до цього претензій ніхто не висуває.

Все сталося виключно через участь за посередництва скайпу в програмі "Шустер-live" відомого московського українофоба, журналіста-пропагандона максима шевченка, який у своєму включенні казав про "братовбивчу війну" в Україні, а таких як сержант Євген Шевченко назвав «карателями».

Обидва Шевченки, але один - рашист-московит, інший - український патріот. Наш воює на фронті, боронячи Україну від російських окупантів, а московський – говорить на українську армію «каратели».

От і виходить, що 112-й, використавши слова сержанта у своєму телемарафоні, зробив так, що український воїн захистив право кремлівського яструба бути запрошуваним на український ефір і називати "крателями" захисників України - таких же солдатів, як і сам Євген.

Якщо канал вдався до настільки підлого цинічного трюку, то від нього можна очікувати все, що завгодно – будь-які маніпуляції і фальсифікації. В разі потреби він не зупиниться ні перед чим.

І не за «Шустер-live» Нацрада винесла попередження, як без кінця триндикає і пише у своєму бігучому рядочку 112-й, а, по суті, саме за рашиста шевченка у Шустера! Бо інших претензій до Шустера, окрім як через шевченка, досі не було й немає.

А чому одному каналу винесла, а іншому – за те ж саме ні, та тому, що «24» зробив висновки і, проявивши патріотичну позицію та громадянську відповідальність, повністю унеможливив подібні випадки у майбутньому.

Нацраді ж, яка зазнає критики від патріотичної громадськості і медіактивістів за надмірну лояльність до несумлінних мовців, головне не застосувати санкції, а усунути проблему, виправити ситуацію.

В той же час, 112-й вирішив продовжити трансляцію програми. Тому національний регулятор і ПОПЕРЕДИВ канал, щоби подібного кричущого неподобства більше не траплялось. Але ніщо не перешкоджає виходу самої програми, що підтвердив наступний її ефір на тому ж 112-ому.

Отже, не ведіть інформаційної війни проти України в українському ж інформаційному просторі, не влаштовуйте антиукраїнські диверсії і провокації, дотримуйтеся законодавства, працюйте в правовому полі державі і ніхто вас не чіпатиме.

Якщо ж не орієнтуєтеся і не знаєте, що можна, а що ні, що є свободою слова, а що є зловживанням нею на користь ворога України, який хоче стерти її з лиця землі, то самі ідіть під три чорти! Самоліквідуйтеся і саморозпускайтеся,  не чекаючи наступної санкції. Бо такі ви «патріоти» і «професіонали».

Читай також:

Телемарафон каналу «112 Україна» проти цензури перетворився на захист українофобії і свободи слова для кремлівських пропагандонів

Шустер: заперечення державності України - не антиукраїнська пропаганда, а позиція

Євген Кисельов: «У Шустера есть могущественные недоброжелатели, которые с ним попросту сводят счеты»

Своє повернення на телеекран Шустер відзначив антиукраїнською диверсією

"З екранів лізе вата - Нацраді наплювати!"

Директор ІМП Тарас Шевченко: "Нацрада може штрафувати за контент. І регулятори у всіх країнах це роблять. Це норма."

Ольга Герасим'юк "удручила" Євгена Кисельова

Рішення Нацради щодо "Інтера" засвідчує, що на інформаційному фронті в нас так само кепсько, як і з АТО

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY