detector.media
Олексій Мазур
09.09.2014 13:34
Якби серед журналістів проводився конкурс найбезглуздіших запитань, то Юлія Литвиненко мала б всі шанси на перемогу
Ведуча поцікавилася в експерта, що буде означати перемога України: перемогу США чи Росії?

Вчора у Юлії Литвиненко на радіо "Вєсті" в передачі "Точка зрения" гостював Олексій Мустафін. Але ефір видався примітним не стільки відповідями запрошеного, скільки запитаннями хазяйки студії. 

Подаю їх разом з репліками Мустафіна, після яких ці запитання були поставлені. Взято зі стенограми ефіру на сайті радіостанції:

1. Алексей МУСТАФИН, журналист: Меня смущает фраза о том, что огонь ведется, потому что прибыл туда Порошенко, хотя огонь там ведется с момента прекращения огня. С другой стороны, мир невозможно установить в одностороннем порядке. Если есть люди, которые хотят воевать, война будет продолжаться.

Юлия ЛИТВИНЕНКО, ведущая: Хотят ли русские войны?

Оце так... А що, Литвиненко і досі сумнівається? Після всього?

2. Алексей МУСТАФИН, журналист: Война сейчас идет не военными средствами. Санкций достаточно, чтобы вести глобальное противостояние. Если их будет недостаточно, их будут усиливать.

Юлия ЛИТВИНЕНКО, ведущая: Понятно, ради чего воюют Америка с Россией. А за что воюет Украина?

Тобто, Литвиненко ніяк не второпає, за що зараз воює Україна? Мустафін їй пояснив:

3. Алексей МУСТАФИН, журналист: За сохранение своей территориальной целостности, и второе, чтобы иметь возможность самостоятельно выбирать вектор своего развития.

Юлия ЛИТВИНЕНКО, ведущая: Но победа Украины будет означать победу США или победу России?

А це що за маячня? Про що вона?

Якщо хтось закидатиме мені, що питання висмикнуті з контексту бесіди, то нехай зайде на сайт "Вістей" і прослухає передачу цілком чи прочитає стенограму, поки її не прибрали. Надрукована версія "Точки зрения" збігається з тим, що Литвиненко казала в ефірі.

Але я в даному випадку про те, що наведені запитання ведучої настільки безглузді, що неприйнятні в будь-якому контексті, про що б не йшлося.

Адже погодьтеся, дуже важко уявити адекватну в психічному та інтелектуальному плані людину, яка б і досі вагалася, чи хочуть росіяни війни; не знала б за що воює Україна і допускала, що перемога України в російсько-українській війні означала б перемогу... Росії. Принаймні, це точно не для моїх мізків. Я - пас.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY