detector.media
ДУСЯ
18.02.2014 12:00
Журналисту Елене Билозерской охрана Майдана угрожала применением силы
Журналисту Елене Билозерской охрана Майдана угрожала применением силы
Блогер и руководитель информационного агентства «Поряд з вами» Алена Билозерская написала в своем фейсбуке текст о том, как охрана Майдана препятствовала ее журналистской деятельности.   «Я зараз зла, і пишу про наболіле. Не один раз колегами п

Блогер и руководитель информационного агентства «Поряд з вами» Алена Билозерская написала в своем фейсбуке текст о том, как охрана Майдана препятствовала ее журналистской деятельности.   «Я зараз зла, і пишу про наболіле.
Не один раз колегами піднімалося питання про перешкоджання охоронцями Майдану роботі журналістів. Цих випадків повно, і я не буду зараз їх тут перераховувати. Всі знають, що йдеться про затуляння об'єктивів, недопуск на частину території (мова не про місця, де сплять люди, і не про складські приміщення) , в окремих випадках - навіть виштовхування з будівель.

Я чудово розумію цих простих хлопців з Майдану. Сама читаю сайти і бачу, що більшість журналістів брешуть. Це дуже дратує, коли тебе знімають впритул, беруть у тебе інтерв'ю - а потім ілюструють твоїм зображенням закадровий текст про фашистів і відморозків.

Звісно, перешкоджати журналістам все одно не можна. Хоча б тому, що перешкоджанням можна домогтися лише одного - журналіст обмаже не лише тебе, а й твою справу лайном з ніг до голови, бо до кремлівських темників, які він, можливо, виконує (а може, й не виконує), додадуться особисті емоції.

Не буду більше на цю тему, бо вже сказано-пересказано, і врешті-решт, хай цим займається профспілка.

Конкретна сьогоднішня ситуація: на Грушевського, коли будівельна техніка прибирала залишки згорілих шин, мене не пропускали у цілком безпечне місце - у під'їзд будівлі, з верхнього поверху якої є відкритий прохід на дах, звідки я збиралася знімати і де переді мною сьогодні побувала безліч колег. Коли я почала питати, хто старший, мені показали дядька, який стояв на автобусі. Той закричав: "Приберіть її звідси!", а коли я намагалася щось ввічливо йому пояснити, почав кричати, що якщо я не розумію слів, щоб мене скрутили і викинули силою.
Ніхто мене силою не викинув, але лише тому, що серед охоронців знайшлися знайомі.

І рядові охоронці, і цей мужик КАТЕГОРИЧНО ВІДМОВИЛИСЬ СКАЗАТИ, ДО ЯКОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ЧИ СОТНІ НАЛЕЖАТЬ. "Це неважливо" - і все.

"З якої ви організації? - питала я. - Кому телефонувати, щоб ви мене пропустили - Парубію, Ярошу, Тягнибоку?". Марна річ. Поки я з ними сперечалася, звечоріло, світло пішло і знімати стало нічого.

На фото - цей чоловік на автобусі, якого назвали старшим і який наказував хлопцям викинути мене силою. Взагалі-то, після початку боїв на Грушевського я людей з незакритим обличчям на Майдані не знімаю принципово, крім випадків, коли вони явно не проти - але задля нього роблю виняток»  - написала Билозерская.  

Через какое-то время, глядишь, журналисты начнут судиться с охраной Майдана, если сотники не проведут с ними вопстательную работу. Напомню, что недавно Максим Равреба также вступил в перепалку с ребятами из охраны.  

Ваша Муся

Фото:

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY