detector.media
22.02.2019 17:45
У Бразилії судять журналіста, проти якого подано 59 позовів за дифамацію – «Репортери без кордонів»
У Бразилії судять журналіста, проти якого подано 59 позовів за дифамацію – «Репортери без кордонів»
Міжнародна журналістська організація «Репортери без кордонів» (RSF) засуджують переслідування журналіста-розслідувача Уелінгтона Маседо, якого судять нібито за шахрайські дії

Про це йдеться на сайті організації.

Організація повідомляє, що 59 позовів були подані директорами шкіл в районі Собрал в період з 19 по 27 вересня 2018 року через серію матеріалів під назвою Educação do Mal («Виховання зла»), які він розмістив на своєму YouTube-каналі. Журналіст розслідував шахрайські системи оцінювання у державних закладах освіти у штаті Сеара. 

Позови супроводжуються вимогою компенсації моральної шкоди у розмірі € 8 985. Загальна сума я складає понад € 530 тис.

«Репортери без кордонів» розцінюють таку кількість одночасних позовів як переслідування журналіста місцевою владою. Кожний

«Ми засуджуємо переслідування Уелінгтона Маседо владою Собраля. Узгодженість судових позовів і непропорційна сума відшкодування збитків є кампанією з залякування та спробою примусити журналіста замовчати. Це є серйозним порушенням свободи інформування про те, що має найбільший суспільний інтерес», – прокоментував директор бюро «Репортерів без кордонів» у Латинській Америці Еммануель Коломб’є.

Нагадаємо, у січні 2019 року в Мексиці вбили журналіста, директора та засновника Radio Kashana 93.3 FM Муруа Манрікеса, який критикував владу.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY