detector.media
21.02.2019 19:50
У Харкові викрили угрупування, ймовірно причетне до нападу на місцевого журналіста
У Харкові викрили угрупування, ймовірно причетне до нападу на місцевого журналіста
Членів угрупування, підозрюваних у незаконному поводженні зі зброєю, також перевіряють на причетність до нападу на харківського журналіста.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

Зазначається, що напад на керівника одного з харківських ЗМІї стався наприкінці грудня 2018 року. Нападники тожі побили й пограбували журналіста. За заявою потерпілого до ЄРДР були внесені дані за ст. 345-1 та ч. 4 ст. 186 КК України (погроза або насильство стосовно журналіста, грабіж, вчинений у великих розмірах).

За інформацією NewsRoom, від нападу тоді постраждав директор харківського видання «Информбюро» Олексій Кусов. Зловмисники відібрали у нього 9 тис. доларів.

Як повідомляє обласна прокуратура, правоохоронцями наразі викрито групу осіб, яка начебто зберігала арсенал зброї: у помешканнях трьох фігурантів справи були вилучені два автомати Калашникова АКС-74, пістолети, бойова граната, травматична й холодна зброя. За даним фактом розпочато досудове розслідування за ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю).

«На даний час перевіряється причетність учасників групи до нападу на харківського журналіста та підготовки нападів на громадських активістів», - додали у прес-сслужбі.

Наразі вирішується питання про оголошення про підозри фігурантам провадження та обрання їм запобіжних заходів.

Раніше повідомлялось, що голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер, якого суд заарештував в якості підозрюваного в організації вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк, може бути причетний до нападу на херсонського журналіста Сергія Нікітенка.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY