detector.media
21.02.2019 13:32
Для завершення процесу реформування друкованих ЗМІ необхідно внести зміни в законодавство – Світлана Остапа
Для завершення процесу реформування друкованих ЗМІ необхідно внести зміни в законодавство – Світлана Остапа
Потрібно внести зміни в законопроект «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації», до закону «Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади» і у закон «Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів»

Про це сказала заступниця шеф-редакторки «Детектора медіа», членкиня громадської ради при Комітеті Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики Світлана Остапа під час експертного обговорення «Роздержавлення преси: оцінка реформи», пише Центрі інформації про права людини.

Вона наголосила, що реформа не закінчилася, вона триває і юридично, і змінюється ставлення редакцій та їхнє усвідомлення невідворотності змін.

 «Для остаточного завершення реформи потрібно внести зміни до низки законів, окрім того, який не був ухвалений восени торік (законопроект №8441, що мав на меті усунути системні законодавчі проблеми реформи). Потрібно також вносити зміни до закону “Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади” і у закон “Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів”, з якого варто залишити лише кілька норм», – сказала пані Остапа.   

Нагадаємо, 1 березня 2018 року Верховна Рада відхилила законопроект № 6560 про внесення змін до Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» щодо удосконалення механізму реформування друкованих засобів масової інформації, внесений членами Комітету з питань свободи слова та рекомендований Комітетом до ухвалення за основу.

6 червня 2018 року у Верховній Раді було зареєстровано законопроект №8441про внесення змін до Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації», ініціаторами якого стали дев’ять членів Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики.

Також у парламенті зареєстровано кілька законопроектів №№ 65607291 і 7395, які пропонують зміни до закону про реформування державної та комунальної друкованої преси.

Медійні громадські організації закликали Верховну Раду якнайшвидше розглянути і ухвалити саме законопроект № 8441.

2 жовтня Верховна Рада не змогла ухвалити жодного з двох законопроектів «Про внесення змін до Закону України "Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації"». У результаті голосування обидва законопроекти відхилені.
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY