detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
21.02.2019 13:15
Гройсмана закликали підготувати законопроект про аудіовізуальні послуги
Гройсмана закликали підготувати законопроект про аудіовізуальні послуги
Кілька громадських та індустріальних організацій закликали Кабінет Міністрів і особисто прем’єр-міністра Володимира Гройсмана створити при Державному комітеті телебачення і радіомовлення спеціальну робочу групу для підготовки законопроекту про аудіовізуальні послуги (АВП). Про це йдеться у зверненні від 20 лютого до прем’єр-міністра Володимира Гройсмана та уряду.

Звернення підписали Асоціація правовласників та постачальників контенту, Інтернет Асоціація України, Національна асоціація українських медіа, моніторингова організація «Черіті тюнер», ГО «Інтерньюз-Україна», ГО «Всеукраїнська асоціація мовлення громад», Інститут розвитку регіональної преси.

Організації нагадують, що прийняття закону про АВП – це зобов’язання України перед Європейським Союзом відповідно до Угоди про Асоціацію з ЄС щодо впровадження європейських стандартів у сфері медіа. Відповідно до положень Угоди про Асоціацію, до серпня 2019 року Держкомтелерадіо, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення (за згодою), Міністерство юстиції України та інші відомства зобов'язані розробити і подати на розгляд Кабінету Міністрів України галузевий законопроект про аудіовізуальні послуги.

«Ми хочемо побачити від влади реальні кроки у бік Європи. Тому й звертаємося до КМУ, адже саме Кабмін є відповідальним за цю реформу. Наш запит – це спроба достукатися до влади і наголосити на необхідності комплексних змін відповідно до європейських стандартів у сфері телебачення та радіомовлення», – наголосила голова правління Асоціації правовласників та постачальників контенту Наталія Клітна.

Нагадаємо, що в парламенті вже зареєстровано законопроект про аудіовізуальні послуги, розроблений робочою групою при Комітеті з питань свободи слова та інформаційної політики. Його наприкінці грудня 2017 року внесла народна депутатка, голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар під номером № 7397, відтоді він перебуває на розгляді в комітеті. Він передбачає викласти закон «Про телебачення і радіомовлення» в новій редакції – закон «Про аудіовізуальні медіа-сервіси».

У коментарі «Детектору медіа» Наталія Клітна зазначила, що зареєстрований у парламенті законопроект нікуди не рухається, а відповідальною особою за розробку документу є саме уряд. «Ми не проти зареєстрованих документів. Й організації – підписанти звернення готові долучитись до будь-якої конструктивної роботи над законопроектом. Для нас важливо, щоб цей процес зрушив з місця, бо залишилося досить мало часу».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY