detector.media
20.02.2019 19:00
Посольство США у Києві розчароване рішенням суду, який надав ГПУ доступ до внутрішніх документів журналістів
Посольство США у Києві розчароване рішенням суду, який надав ГПУ доступ до внутрішніх документів журналістів
Українські посадовці «душать незалежну журналістику», вважають у посольстві Сполучених Штатів.

Про це повідомляється на сторінці посольства у Twitter.

«Розчаровані рішенням Печерського районного суду, за яким наполегливо вимагається доступ до журналістських матеріалів. Медіа відіграють важливу роль у розслідуванні корупції і зміцненні української демократії. Українські посадовці мають підтримувати незалежну журналістику, а не душити її», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 4 лютого суддя Печерського райсуду Києва Володимир Карабань, який також розглядає справу про доступ до телефону журналістки «Новое время» Крістіни Бердинських, окремою постановою надав Генеральній прокуратурі України доступ до внутрішніх документів редакції «Новое время» і до всіх матеріалів, які надсилав на емейл-адреси видання його журналіст Іван Верстюк.

Речник Генеральної прокуратури України Андрій Лисенко заявив, що судом надано дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів у виданні «Новое время» через «розголошення матеріалів слідства» виданням у матеріалі Верстюка.

Члени Медіаруху «Журналісти за усвідомлений вибір» висловили обурення щодо загрози розкриття джерел видання «Новое Время» та журналіста-розслідувача Івана Верстюка та закликали Генпрокуратуру утриматись від тиску на медіа.

Представник ОБСЄ з питань свободи преси Арлем Дезір закликав владу України поважати права журналістів не розкривати свої джерела інформації.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що «слідство інколи потребує даних, які публікують журналісти» і тоді доводиться «звертатись із проханням надати інформацію від ЗМІ».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY